Néhány héttel ezelőtt az amerikai Walter Palmer a Hwange Nemzeti Parkban végzett Zimbabwe ikonikus oroszlánjával, Cecillel, tettével pedig hatalmas közfelháborodást keltett. A fogorvos most tisztázni szeretné magát a világ előtt. 

Tette óta először szólalt meg Walter Palmer. Az amerikai fogorvos, aki júliusban brutális módon végzett Afrika leghíresebb oroszlánjával, Cecillel, elmondása szerint az elmúlt időszakban nem bujkált a nyilvánosság elől, hanem családjával és barátaival volt.

Forrás: Instagram

Mivel a közösségi médiában feleségét és lányát is megfenyegették támadói, néhány biztonsági intézkedésre is szükség volt. 

Nem értem az embertelenségnek ezt a szintjét, miután ők egyáltalán nem voltak érintettek az ügyben - tette hozzá a Minneapolis Star Tribune-nek adott interjújában. Palmer állítja: nem látta Cecil nyomkövetővel ellátott nyakörvét, és nem tudta, hogy nemzeti kincsként tartják számon az oroszlánt. Ha tudtam volna, hogy ez az oroszlán ilyen neves, hogy fontos az országnak, nyilván nem veszem el az életét - fogalmazott Palmer. A zimbabwei hatóságok arra kérték az Egyesült Államokat, adják ki nekik Walter Palmert, azonban egyelőre nem világos, hogy enged-e a követelésnek a fogorvos hazája. Mindeközben letartóztatták a vadászat egyik szervezőjét, Theo Bronkhorst-ot, az Amerikai Hal- és Vadvédelmi Szolgálat pedig vizsgálatot indított az ügyben.