Őrizetbe vettek egy japán férfit, aki - a gyanú szerint ittasan - egy ember formájú robotot bántalmazott, így vezetve le egy távközlési cég ügyfélszolgálata iránt érzett dühét.

A 60 éves Kiicsi Isikaváról az egyik biztonsági kamera készített felvételt, amint belerúg a SoftBank japán telekommunikációs és internetszolgáltató cég Pepper nevű beszélő robotjába. Sajtóhírek szerint a részegnek látszó Isikava az egyik hús-vér alkalmazott viselkedésével volt elégedetlen, és az automatizált roboton töltötte ki a mérgét.

Forrás: Getty Images/iStockphoto/Ociacia

A Tokió közelében fekvő Kanagava egyik boltjában elkövetett támadás következtében a robot reflexei és mozgása lelassult - írta a Szponicsi című bulvárlap.Kanagava prefektúra rendőrsége közölte, hogy megpróbálja megállapítani az okozott kár értékét. 

A 120 centiméter magas Pepper, amely a világ első, érzelmeket felismerő és kimutató robotjaként került kereskedelmi forgalomba Japánban, köszönti az üzletbe betérő vásárlókat és bemutatja nekik a nyugat-japán Tottori prefektúrából származó árukat.