Az N1TV egyik munkatársa, László Petra, aki Röszkén menekülteket gáncsolt el és rúgott meg, óriási botrányt okozott tettével. Hosszú hallgatás után most először szólalt meg az ügyben.

Az egész világ arról a magyar tévésről cikkezett, aki elgáncsolta és megrúgta a menekült családot Röszkén. Az egyik napilap közölte László Petra levelét. 

„Őszintén sajnálom a történteket. (...) Gyakorlatilag sokkos állapotban vagyok attól, amit csináltam és attól, amit csináltak velem" – idézi a lap László Petrát - „Féltem, ahogy özönlöttek felém, és akkor elpattant bennem valami. Kamerával a kezemben nem láttam, hogy kik jönnek felém, csak arra gondoltam, hogy megtámadtak és meg kell védenem magam. Nagyon sajnálom a történteket és családanyaként külön sajnálom, hogy a sors pont egy gyereket sodort az utamba, ezt akkor nem is észleltem."

A tévés azt írta, megbánta tettét, vállalja érte a felelősséget. Állítólag halálos fenyegetést is kapott. Az ügyben nyomozást rendeltek el. Pénteken reggel már kihallgatták gyanúsítottként László Petrát, aki szabadlábon védekezhet.