Szívszorító: A család kutyája mentette meg a kisfiú életét

Fotó: Zirig Árpád - Táfelspicc -
kutya terrier kisfiú család Ausztrália életmentő cuki
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A kutya az ember leghűségesebb és legrégibb barátja, Ausztráliában pedig ez az állítás új értelmet nyert, amikor egy kisfiú víztározóba esett, és a család négylábú háziállata segített rajta. 

Igazi hős lett Leala, az öreg staffordshire terrier. A Kenney-család kedvence igazi életmentőnek bizonyult, amikor segített az egyik bajba jutott gazdáján, a kétéves Alexanderen, aki egy víztározóba esett, ahonnan nem tudott kijönni. A kutyának nem sikerült kihúznia a kisfiút, így azonnal riasztotta a szülőket. Ha ezt nem teszi meg, Alexanderre a biztos halál vár - írja a Daily Mail.

Illusztráció Fotó: Zirig Árpád - Táfelspicc

A terrier jelzésére szerencsére időben sikerült megkezdeni az újraélesztést, és stabilizálták a kicsi állapotát. Bár a fiú 48 órán át kómában volt, semmilyen agysérülést nem szenvedett, és mára már teljesen felépült. Az édesanya elmondása alapján Leala gyors jelzésének köszönhetik, hogy a gyermek életben maradt. Az apa így nyilatkozott: "Még fel se fogtuk igazán, mit tett értünk Leala."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.