A napokban kiderült, hogy Ambrus Zoltán elhagyja az Irigy Hónaljmirigyet, most pedig úgy tűnik, egy másik magyar sztár is hasonló döntést hozott. Bebe ugyanis a jövőben szólóban szeretné megállni a helyét, kipróbálva teljesen más zenei stílust is. A zenekar érthetően nem örül az énekes döntésének. És persze a rajongók sem...

"Az életem egy olyan szakaszába érkezett, hogy szeretném megmutatni önmagamat is, a tervek között sok olyan projekt van, amely már egyszerűen nem fért bele a zenekari keretekbe. Nagyon nehéz döntés volt, hiszen 15 év az 15 év, ráadásul a zenekartól is sok jót kaptam, de szükségem van a megújulásra" - magyarázta a döntését Bebe a Blikk hasábjain. Úgy tundi, a zenész már túl is van a búcsúkoncertjén; a hétvégén Gyöngyösön lépett fel utoljára a csapattal.

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

"Fura érzésekkel végződött, de békében, barátságban váltunk el. Tudom, hogy nehéz a kialakult helyzet, de azt gondolom, mindenki pótolható. Külföldön is számos példa van hasonlóra, hogy egy banda frontembert cserél és bízom abban, de a Back II Black maga garancia arra, hogy az új énekessel is sikeresek lesznek. Nem lenne jó, ha abbahagynák" - tette hozzá Bebe, aki a teljesen új stílusú szólókarrierje előtt a Sztárban Sztár versenyzőjeként próbálja ki magát vasárnap estétől.

A zenekar dobosa, Glatz Gábor amellett, hogy sok sikert kíván a volt énekesüknek, aggódik, mert úgy érzi Bebét kihasználhatják.

"Egyrészről megértjük, hiszen anyagilag jobban jár majd így. Pár dologban mi is hibásak vagyunk, hiszen nem álltunk ellen eléggé a sok külső erőnek - karakteres énekes nélküli zenekarok állandó meghívásai és a haknifelkérések - , amelyek folyamatosan vitték el Bebét mindenféle más utakra, miközben mi már szinte képtelenek voltunk egyeztetni őt saját bulikra.

Azt gondolom, a Back II Black nem érdemelte meg, hogy így átlépjenek rajta, de kívánom neki, hogy megtalálja a számítását. Remélem, nem keveredik korpa közé, mert egy nagyon tehetséges, jóhiszemű ember, nagyon erős színpadi jelenléttel. Örülök, hogy készen, felépítve adhattuk oda őt a Bebe mögött jelenleg álló infrastruktúrának" - nyilatkozta a lapnak Bebe zenésztársa.