A sértett férfi elmondása szerint csak egy kávéra hagyta el otthonát, ahová visszatérve egy idős nőt talált a szekrényében kutatni.

A hajdúszoboszlói férfi azonnal rendőrt hívott, akik igazoltatták az idős asszonyt, így derült ki, hogy a Repülős Gizi néven ismert nőre bukkantak - írja az Origo a Zsaru magazin híre alapján.

Repülős Gizi tagadta, hogy lopni akart volnaForrás: Police.hu

Az asszony állítása szerint csak az eső elől menekült be a sértett fél otthonába, miután csengetésére és kiáltozására nem kapott választ. Úgy gondolta, ha beljebb megy, a háziak is előkerülnek.

Szerinte ekkor támadt rá a ház tulajdonosa, aki elmondta: a kiskapu kulcsra volt zárva, a nagykapu viszont csak kilincsre volt csukva, így valószínűleg ott juthatott be Repülős Gizi.

A rendőrség beszámolója szerint az asszony agresszív volt, és többször is fel kellett szólítani, hogy adja meg magát. Lopási kísérlet gyanúja miatt eljárás indult ellene, a 88 éves nő szabadlábon védekezhet.

Ki a Repülős Gizi?
A Wikipédia külön szócikkel rendelkezik a miskolci születésű, 88 éves asszonyról, aki gyakorlott besurranó tolvajként immár fél évszázada ismert a rendőrök előtt. Ragadványneve onnan származik, amikor még az ötvenes évek magyarországi nagyvárosai között voltak belföldi repülőjáratok: Repülős Gizi reggel Budapesten felszállt egy gépre, néhány óra alatt Miskolcon, Debrecenben, Pécsett, Szegeden vagy Szombathelyen lopott, és az esti járattal visszatért a fővárosba. Igaz, egy néhány éve adott interjújában tagadta, hogy mindez igaz lenne. Az asszony legutóbb egy kónyi házból próbált ellopni hetvenezer forintot - az ügyről bővebben ide kattintva olvashatsz.