Hajdúszoboszlón csapott le újra Repülős Gizi

Forrás: Police.hu -
betörés férfi rendőrség otthon gyanú lopás Hajdúszoboszló Repülős Gizi
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A sértett férfi elmondása szerint csak egy kávéra hagyta el otthonát, ahová visszatérve egy idős nőt talált a szekrényében kutatni.

A hajdúszoboszlói férfi azonnal rendőrt hívott, akik igazoltatták az idős asszonyt, így derült ki, hogy a Repülős Gizi néven ismert nőre bukkantak - írja az Origo a Zsaru magazin híre alapján.

Repülős Gizi tagadta, hogy lopni akart volna Forrás: Police.hu

Az asszony állítása szerint csak az eső elől menekült be a sértett fél otthonába, miután csengetésére és kiáltozására nem kapott választ. Úgy gondolta, ha beljebb megy, a háziak is előkerülnek.

Szerinte ekkor támadt rá a ház tulajdonosa,

aki elmondta: a kiskapu kulcsra volt zárva, a nagykapu viszont csak kilincsre volt csukva, így valószínűleg ott juthatott be Repülős Gizi.

A rendőrség beszámolója szerint az asszony agresszív volt, és többször is fel kellett szólítani, hogy adja meg magát. Lopási kísérlet gyanúja miatt eljárás indult ellene, a 88 éves nő szabadlábon védekezhet.

Ki a Repülős Gizi?

A Wikipédia külön szócikkel rendelkezik a miskolci születésű, 88 éves asszonyról, aki gyakorlott besurranó tolvajként immár fél évszázada ismert a rendőrök előtt. Ragadványneve onnan származik, amikor még az ötvenes évek magyarországi nagyvárosai között voltak belföldi repülőjáratok: Repülős Gizi reggel Budapesten felszállt egy gépre, néhány óra alatt Miskolcon, Debrecenben, Pécsett, Szegeden vagy Szombathelyen lopott, és az esti járattal visszatért a fővárosba. Igaz, egy néhány éve adott interjújában tagadta, hogy mindez igaz lenne. Az asszony legutóbb egy kónyi házból próbált ellopni hetvenezer forintot - az ügyről bővebben ide kattintva olvashatsz.

Lezárult a vizsgálat Bobbi Kristina Brown halála ügyébenhttp://www.life.hu/news/20150929-bobbi-kristina-brown-halala-okanak-vizsgalata-lezarult.htmlBefejeződött a nemrég elhunyt Bobbi Kristina Brown halottkémi vizsgálata, a dokumentumok részleteit azonban nem közölték a nyilvánossággal. News--Bővül a gyanúsítottak köre Lagzi Lajcsi ügyébenhttp://www.life.hu/news/20150930-galambos-lajos-azaz-lagzi-lajcsi-buntarsait-keresi-a-rendorseg.htmlKorántsem zárták még le a mulatósztár büntetőügyét, az ügyészség nem tagadta, hogy még bővülhet a gyanúsítottak köre. NewsFotó: Szabó Gábor - OrigoÉletünk legbrutálisabb tele következhethttp://www.life.hu/news/20150930-extrem-eghajlatu-telet-josolnak-enyhe-idovel-viharral-hoviharral.htmlAz amerikai Nemzeti Oceanográfiai és Légköri Hivatal (NOAA) Klíma-előrejelzési Központja drámai képeket festett az idei télről, ami igencsak hektikusnak ígérkezik: enyhe, esős de hatalmas viharokkal, hóviharokkal tarkított téli hónapok várhatóak. NewsOrigoJamie Oliver Budapesten nyit éttermethttp://www.life.hu/news/20150929-jamie-oliver-megnyitja-elso-kozep-europai-ettermet-budapesten.htmlJövő tavasszal nyitja meg első közép-európai éttermét a "pucér" szakács, Jamie Oliver. A Budai Várban nyíló hely néhány lépésre lesz a Mátyás templomtól. News--Éjszaka talán már nálad is fagyni fog!http://www.life.hu/news/20150929-lesz-ahol-ejszaka-mar-fagyni-fog-eszak-felol-lassan-tovabb-csokken-a-felhozet.htmlÉszak felől lassan tovább csökken a felhőzet, este már a déli határ mentén is lényegesen kevesebb lesz a felhő. Kezdetben az ország déli felén még több helyen eshet gyengén az eső, de késő délutánra ott is megszűnik a csapadék.News--Sokkoló hír! Láb nélküli hegymászó nem mehet a Himalájárahttp://www.life.hu/news/20150929-az-uj-himalajai-torvenytervezet-lehetseges-hogy-a-jovoben-lab-nelkuli-hegymaszo-nem-mehet-a.htmlA nepáli kormány Himalája-törvényjavaslata kiütötte a biztosítékot azoknál a hegymászóknál, akik álmaikat, bármi áron meg szeretnék valósítani. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.