Legalább tízen meghaltak egy egyetemi lövöldözésben az Egyesült Államokban. A tettest elfogták, indítéka egyelőre ismeretlen.

Lövöldözés volt egy egyetemen az Oregon állambeli Roseburgban, az első jelentések szerint legalább tízen meghaltak, húszan megsérültek - jelentette a CNN hírtelevízió. Egyes sajtójelentések szerint az áldozatok száma elérheti a tizenötöt is, de ezt hivatalosan még nem erősítették meg - derül ki az Origo folyamatosan frissülő cikkéből.

A tragédia az Umpqua Community College területén történt, a tettes tantermekben lövöldözött. Az amerikai hírtelevíziók jelentése szerint az elkövetőt elfogták, a veszély elmúlt. A hírt megerősítette a megyei kormányhivatal illetékese is. Arról egyelőre nem érkezett információ, hogy a lövöldöző megsebesült-e.

Az intézmény területét jelenleg rendőrök vizsgálják át, a diákok táskáját is kinyitják.

Illusztráció.Forrás: Thinkstock

„Amikor kiérkeztünk a helyszínre, több sérültet is találtunk több tanteremben. A hatóságok ártalmatlanították a támadót” - fogalmazott Douglas megye tűzoltóparancsnoka. Ray Shoufler elmondta: ketten kórházba szállítás közben vesztették életüket. 

A diákokat és az egyetem munkatársait buszokkal egy közeli játszótérre szállítják, a hatóságok arra kérték a szülőket és a családtagokat, hogy odamenjenek értük. Friss információkért kövesd az Origo cikkét!