Nem szedte a depresszióra felírt gyógyszereit a Skóciában egy hónappal ezelőtt eltűnt Vass Milán, akiről kiderült, hogy öngyilkos lett.

A 29 éves fiú holttestét néhány nappal ezelőtt találták meg, feltételezhetően önkezével vetett véget az életének.

„Éjszaka szólalt meg a telefon, így közölték velem, hogy holtan találták meg a fiamat. Milkó korábban soha nem ment el úgy hosszabb időre, hogy előre ne szólt volna valamelyik családtagjának, még amikor nyaralni ment, akkor is napi kapcsolatban volt velük. Így a több mint egy hónapos teljes hallgatás már önmagában vészjósló volt” – nyilatkozta a Blikknek a fiú apja, Vass Illés.

IllusztrációForrás: Thinkstock

Milán végső elhatározása előtt utoljára Facebookon beszélgetett egyik lányismerősével, akivel még a pszichiátrián ismerkedtek meg: a fiú családi és magánéleti problémái miatt került ide, ő maga kérte az orvosok segítségét. 

„Januárban szakított a barátnőjével, ez nagyon megviselte. Bár többen közeledtek hozzá, nem volt nyitott az új kapcsolatra” – árulta el az édesapa, aki azt is elmondta, hogy Milán nem szedett semmilyen gyógyszert, a depressziója ellen felírtakat sem, mert nehezen viselte a szerek mellékhatásait.

A brit nyomozók a személyes adatok védelmére hivatkozva még a fiú apjának sem adtak felvilágosítást fia halálának körülményeiről.