Nem szedte a gyógyszereit, ezért lett öngyilkos a focista

Forrás: Thinkstock -
depresszió gyógyszer orvos öngyilkosság pszichiátria
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem szedte a depresszióra felírt gyógyszereit a Skóciában egy hónappal ezelőtt eltűnt Vass Milán, akiről kiderült, hogy öngyilkos lett.

A 29 éves fiú holttestét néhány nappal ezelőtt találták meg, feltételezhetően önkezével vetett véget az életének.

„Éjszaka szólalt meg a telefon, így közölték velem, hogy holtan találták meg a fiamat. Milkó korábban soha nem ment el úgy hosszabb időre, hogy előre ne szólt volna valamelyik családtagjának, még amikor nyaralni ment, akkor is napi kapcsolatban volt velük. Így a több mint egy hónapos teljes hallgatás már önmagában vészjósló volt” – nyilatkozta a Blikknek a fiú apja, Vass Illés.

Illusztráció Forrás: Thinkstock

Milán végső elhatározása előtt utoljára Facebookon beszélgetett egyik lányismerősével, akivel még a pszichiátrián ismerkedtek meg: a fiú családi és magánéleti problémái miatt került ide, ő maga kérte az orvosok segítségét.

„Januárban szakított a barátnőjével, ez nagyon megviselte. Bár többen közeledtek hozzá, nem volt nyitott az új kapcsolatra” – árulta el az édesapa, aki azt is elmondta, hogy Milán nem szedett semmilyen gyógyszert, a depressziója ellen felírtakat sem, mert nehezen viselte a szerek mellékhatásait.

A brit nyomozók a személyes adatok védelmére hivatkozva még a fiú apjának sem adtak felvilágosítást fia halálának körülményeiről.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.