A Yale Egyetem által kiadott könyvhöz készült az a szemléletes animáció, amely mai ismereteink alapján mutatja be az ember evolúcióját. Csodálatos!

Arcunk változásának bemutatására koncentrál a Shaping Humanity (Az emberiség alakulása) című könyvhöz készült animáció, amely egy csimpánzra hajazó közös őstől indul, és a mai modern ember arcberendezkedésénél ér véget - írja az Origo.

Érdekes megfigyelni, hogyan módosult az arcforma, a száj, a szemöldökcsont és az orr. A 90 másodperces kisfilm tökéletesen bemutatja az emberi evolúció ma ismert állomásait, segítségével árnyaltabb képet kaphatunk arról, hogyan alakult ki a mai ember arca

A Yale könyve egyébként részletesebben foglalkozik azzal, hogyan néztek ki az emberelődök, milyen volt számukra a mindennapi élet, mivel töltötték a napjaikat, mit ettek és hogyan vadásztak. A szerző, John Gurche majd harminc évig vizsgálta a különböző fosszilis maradványokat, és hasonlítgatta össze az emberszabásúak és az ember anatómiáját azért, hogy megírhassa a könyvét.