Botrány a Bundesligában: az osztrák kapus súlyosan bántalmazta barátnőjét

Bundesliga bűncselekmény sérülés bántalmazás René Swete fojtogatás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az osztrák SV Grödig futballcsapat kapusa, a 25 éves René Swete a gyanú szerint súlyosan bántalmazta barátnőjét, fojtogatta, leköpte. A nő feljelentést tett a rendőrségen.

A Krone információi szerint a kapus barátnője súlyosan megsérült, nyakán több helyen fojtogatás nyomai láthatók. A lány a rendőrségen azt mondta, barátja dühös volt már akkor, amikor egy bécsi vízipipa bár előtt találkoztak, hiszen aznap a csapata a hollandok ellen játszott, és vereséget szenvedtek, amelyért sokan a kapust hibáztatták.

René Swete Forrás: sportreport.biz/Gerhard Weingrill

A kapust a liga felfüggesztette addig, amíg a nyomozás tart, bár többen kételkednek abban, amit Swete barátnője állít.

A labdarúgást Ausztriában 1890 óta játsszák. A huszadik századi derekán két kísérletet tettek arra, hogy elindítsanak egy országos bajnokságot. 1900-tól fogva egy kupaversenyt játszottak Bécs-ben, a Neues Wiener Tagblatt Pokal-t.

Az első osztrák labdarúgó bajnokság bemutatásával 1911-ben jártak sikerrel. 1924-től a ligát professzionálisnak tekintették és megváltoztatták a nevét 1 Ligára.

Ausztria Németország-hoz csatolásakor 1938-ban egyesítették a két bajnokságot a nácik miatt sok játékos elmenekült az országból.

Minden meccs előtt és után kötelező volt a Hitler üdvözlés bemutatása amihez csatlakozott a helyi Hitlerjugent. A második világháború után a két labdarúgó bajnokság különvált egymástól.

1949-ben létrehozták a Staatsliga A-t. Az 1974/75 évszakban bemutatták a Bundesligát amelyik még mindig az osztrák Labdarúgó-szövetség. 1991 óta a jelenlegi szponzorai a T-Mobile és a Red Zac.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.