Franciaország tragédia buszbaleset
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Legalább 42 halottja van egy autóbusz-balesetnek Franciaországban. A busz teherautóval ütközött Bordeaux közelében, Puisseguin városa mellett pénteken - közölte a francia rendőrség.

A buszon főként idős emberek utaztak. A két jármű egy kétszer egysávos mellékúton rohant egymásba. A rendőrség közlése szerint a jármű kigyulladt, ezért rendkívül sok az áldozat. Az autóbuszban 49-en utaztak, közülük 41-en vesztették életüket, s a kamion sofőrje is meghalt a balesetben.

Forrás: AFP/Jean-Pierre Muller

Néhány embernek sikerült kimenekülnie az égő buszból, de az nem ismeretes, mennyire sérültek meg. A francia hírtelevíziók szerint csak három ember élte túl sértetlenül a balesetet. A busz nem sokkal a baleset előtt, péntek kora reggel indult egy közeli településről, és a dél-franciaországi Landes megyébe vitte kirándulni a helyi idősek klubjának a tagjait.

Szemtanúk az I-télé francia hírtelevíziónak elmondták, hogy a baleset egy nagyon veszélyes kanyarban történt. A helyszínre nagy erőkkel vonultak ki a mentők és a tűzoltók.

Franciaországban 1982-ben nem volt ilyen súlyos baleset.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.