A négyéves Mohamedet október 1-jén rabolta el egy férfi Berlinben. Csütörtökön egy autóban találták meg a holttestét.

Németországban holtan találtak rá arra a négyéves menekült gyermekre, akit a hatóságok gyanúja szerint elrabolt egy férfi Berlinben október elején – írja a Bild-re hivatkozva az Origo. Az ügyben őrizetbe vettek egy 32 éves férfit, a holttestre az ő autójában bukkantak rá.

IllusztrációForrás: Thinkstock

A férfit csütörtök délelőtt fogták el Berlin Moabit nevű kerületében, azon a környéken, ahol a bosznia-hercegovinai származású négyéves Mohamed eltűnt, majd a férfi első megjegyzései, utalásai alapján egy Berlinhez közeli településen megtalálták az autóját, a csomagtartóban a holttesttel. A férfi a beszámolók szerint

egyelőre nem hajlandó vallomást tenni és ügyvédet kért.

A fiút, aki a családjával két éve költözött Boszniából Berlinbe, a menedékkérők ellátásáért felelős tartományi egészségügyi és szociális hivatal moabiti központi épületénél látták utoljára. Ott hónapok óta menedékkérők tömegei várnak a regisztrációra, vagy ügyeik intézésére.

Úgy tudni, a gyermek az édesanyjával és két testvérével volt október 1-jén a hivatalnál, és a nagy kavarodásban elveszett. Hetekig nyomát sem találták, pedig az eset nagy nyilvánosságot kapott. A rendőrség külön nyomozócsoportot alakított az ügy feltárására, és térfigyelő kamerákkal készült felvételeket is nyilvánosságra hozott, amelyeken látható, ahogy egy ismeretlen férfi kézen fogva elvezeti a kisfiút a hivatal épületétől.