November 6-án, pénteken 15 órakor helyezik végső nyugalomra a volt köztársasági elnököt. Több ezres tömegre készülnek, a BKK rendkívüli járatokat indít az Óbudai temetőhöz.

Délután 3 órakor helyezik végső nyugalomra Göncz Árpád volt államfőt az Óbudai temető 16-os parcellájában. 

Forrás: MTI/Cseke Csilla

Mindenkit várunk, aki tisztelettel kíván adózni Göncz Árpád emlékének - írta a család a gyászjelentésben, amelyben többek között arra is kérte a résztvevőket, hogy egy-egy szál virággal búcsúzásképpen.

Mindeközben Mécs Imre közösségi oldalán bejelentette, mégsem mond beszédet egykori rabtársa temetésén. A szervezők kérésének megfelelően ugyanis előre megírta a beszédet, amelyben több elem sem tetszett a családnak. Mécs csütörtök este állapodott meg a szervezőkkel, amelyek szerint egy "puhított", személyes hangú változatát fogja elmondani a szertartáson, később pedig a Kossuth téren fogja előadni az eredetileg megírt beszédet.

A BKK honlapján jelezte, hogy rendkívüli járatot és nagyobb buszokat is indít az Óbudai temetőhöz: meghosszabbított útvonalon közlekedik a 17-es villamospótló, 218B jelzésű rendkívüli buszjárat közlekedik a Szentlélek téri hévállomás és az Óbudai autóbuszgarázs között, a 218-as busz menetrendjével összehangolva. Emellett a 118-as busz vonalán egész nap nagyobb befogadóképességű csuklós buszok közlekednek.