Újabb élelmiszerről derült ki, hogy rákot okozhat

Forrás: Getty Images/moodboard RF/Moodboard -
zsír sütés növényi olaj kókuszolaj rák
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A feldolgozott húsok után a tudósok újabb alapanyagról derítették ki, hogy rákot okozhat. Figyelem, nem mindegy, hogy miben sütöd ki az ételeket.

Korábban azt gondoltuk, hogy a telítetlen, növényi eredetű olajok sokkal egészségesebbek, mint az állati eredetű zsírok. A Telegraph azonban most a tudósok újabb teóriájára hivatkozva cáfolja eddigi elképzelésünket.

Illusztráció Forrás: Getty Images/moodboard RF/Moodboard

A növényi olajok hevítése során mérgező anyagok: aldehidek magas koncentrációja szabadul fel, amit korábban olyan betegségekkel hoztak összefüggésbe, mint a rák, a szívbetegség és az időskori elbutulás. Ez érvényes például a kukorica- és napraforgóolajra.

Martin Grootveld, a leichesteri De Montfort Egyetem professzora szerint a növényi olajban kisütött fish and chips 100-200-szor több mérgező aldehidet tartalmaz, mint az Egészségügyi Világszervezet által ajánlott napi határérték. A professzor a növényi olajok helyett így inkább a zsír és a vaj használatát javasolja, legegészségesebbnek pedig a kókuszolajat tartja.

Tragédia! Koncertje után hunyt el az X-Factor fiatal sztárja, Nathaniel O'Brienhttp://www.life.hu/news/20151109-meghalt-az-x-factor-fiatal-sztarja-nathaniel-o-brien.htmlAz ausztrál X-Factor sztárja, a 19 éves Nathaniel O'Brien tragikus körülmények között életét vesztette. A fiatal énekes autója egy fának ütközött. News--Háborús halottakra emlékezett Katalin hercegné - Még gyászában is stílusos http://www.life.hu/news/20151109-katalin-hercegne-vilaghaborus-halottakrol-emlekezett-meg-a-remembrance-sundayen.htmlA brit hercegné a holland Maxima királyné oldalán tisztelgett a Remembrance Sundayen. News--Nem akart özvegyet hagyni maga után a rákos férfi, ezért egy guminőt vett feleségülhttp://www.life.hu/news/20151109-egy-kinai-rakos-ferfi-egy-guminot-vett-felesegul-mert-nem-akart-egy-ozvegyet-hagyni-halala-utan.htmlValódi, hús-vér nő helyett egy teljes nagysású szexbabát kísért oltár elé egy 28 éves kínai férfi. News--Egy hasadék szélén küzd az életéért az élet fájahttp://www.life.hu/news/20151109-az-elet-faja-egy-hasadek-szelen-egyensulyozva-kuzd-az-eleteert.htmlA gravitációval dacolva, egy hasadék szélén egyensúlyozva küzd az életéért az amerikai turistalátványosság, az élet fája. NewsOrigoMeghalt a texasi láncfűrészes gyilkos, Gunnar Hansenhttp://www.life.hu/news/20151109-gunner-hansen-a-texasi-lancfureszes-gyilkost-alakito-szinesz-meghalt.htmlAz 1974-es amerikai horrorfilmben a főgonosz szerepét alakító Gunnar Hansen 68 évesen elhunyt. News--Nem is gondolnád, hányan csüngenek egyszerre a Facebookonhttp://www.life.hu/news/20151108-facebook-es-messenger-elkepesztoen-sokan-lognak-rajtuk-masfel-milliard-felhasznalo-havonta.htmlCsak a Messenger üzenetküldőt több mint hétszázmillióan használják havonta, pedig nem is az a cég legnagyobb durranása. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.