37 380 kilométer, kilenc ország és számtalan emberi sors tárul elénk a héten induló Keresem a családom című műsorban, ahol az RTL Klub stábjának köszönhetően olyan emberek találtak újra egymásra, akik 20-30 éve nem látták egymást.

A műsorvezető, Lilu nagyon élvezte a hónapokon át tartó munkát és az utazásokat, habár lelkileg nagyon megérintették azok az emberi sorsok, amelyekbe belefutottak. A kettészakadt családokat látva a műsorvezető mindennap hálát ad azért, hogy ő és szerettei összetartanak. 

Forrás: Instagram/Lilugram

Máté Krisztina, a műsor producere a Blikknek elárulta: sejtette, hogy az esetek többségében külföldön kell majd kutatniuk, s bejárják szinte az egész világot. 

„Tisztában voltam azzal, hogy '56 vagy egy-egy hangos válás elég messzire sodorhatott embereket Magyarországtól, de mondjuk arra nem számítottam, hogy Laoszban vagy Kubában találunk meg egy családtagot” – mondta a lapnak Máté Krisztina, aki azt is elárulta, iszonyatos sok ügyintézés és kutatás áll a hátuk mögött, de sajnos így sem jártak mindig sikerrel. 

„Nagyon szívszaggató történetekbe is belefutottunk. Volt egy lány, aki az édesanyját szerette volna megtalálni. Mind­össze ötéves volt, amikor az anyukája nevelőintézetbe adta, azóta nem is látták egymást. A lány szerette volna elmondani az anyukájának, hogy már megbocsátott. Hosszas kutatómunka után Amerikában bukkantunk rá az édesanyára, aki, miután megtudta, miért keressük, csak annyit mondott, hogy sok sikert kíván a lányának, de nem szeretne vele talál­kozni. De olyan történetbe is belefutottunk, ahol egy rákbeteg édesapa szerette volna megkeresni a fiát, akit válás miatt hosszú évekkel ezelőtt el­ha­gyott. Szerette volna elmondani neki, hogy rossz apa volt, és bocsánatot nyerni még a halál előtt. Sajnos elkésett vele, mert a fia már meghalt, mire rábukkantunk” – mesélte Kriszta.