101 éves lenne Hedy Lamarr, akinek először volt orgazmusa a nagyképernyőn

Forrás: Northfoto -
technológia színésznő Párizs Ausztria Hollywood Bécs képernyő Hedy Lamarr orgazmus karrier fejlesztés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az osztrák származású, sokoldalú szépség nem csupán a filmvásznon alakított nagyot, hanem a technológia terén is.

Filmcsillagként vált híressé, miközben feltaláló is volt, illetve a világ legszebb nőjének is megválasztották. A bécsi születésű Hedy Lamarr élete maga volt a hollywoodi tündérmese: Hedwig Eva Maria Kiesler néven látta meg a napvilágot 1914-ben egy zsidó származású bankár és zongorista lányaként.

Forrás: Northfoto

Első filmszerepét 18 évesen kapta az Extázis című német filmben 1933-ban, amely filmtörténeti szempontból különleges jelentőséggel bír: ez volt az első olyan alkotás, amelynek szexjelenetében megjelent a női orgazmus ábrázolása egy nem pornográf felvételben. Hedy mindössze 19 éves volt, amikor feleségül ment Ausztria harmadik leggazdagabb férfijához, a katona Friedrich Mandl-hoz, aki a New York Times szerint állandó kontroll alatt tartotta gyönyörű nejét, és nagyon neheztelt rá az Extázis című filmje miatt.

A színésznőnek végül elege lett férje zsarnokoskodásából, megváltoztatta nevét és Párizsba szökött előle, ahol megismerkedett az MGM filmforgalmazó cég fejével, Louis B. Mayerrel, aki kinyitotta számára az ajtót Hollywood felé. Hedy, aki később olyan színészek mellett tündökölt, mint Clarke Gable és Jimmy Stewart, legtöbbször az egzotikus csábító szerepében tűnt fel. A szépsége miatt is számon tartott színésznő körülbelül 35 alkotásban szerepelt, ám állítólag mindegyiket nagyon unta, mivel általában csak szépségét kellett megvillantania az általa alakított karaktereinél.

Unalmát a technológiában való elmélyedéssel ellensúlyozta, ötleteinek pedig sokat köszönhettek a második világháborúban: George Antheil és a színésznő készítette el azt a „Titkos Kommunikációs Rendszert", amely a frekvenciaugratásos módszer segítségével megvédjék a torpedókat irányító rádiócsatornát a felderítéstől és a zavarástól. A találmány érdekessége, hogy később ez lett a wifi, a bluetooth és a szélessávú internet alapja is.

Álomkékben premierezett Katalin hercegnő - sztárparádé az új Bond-film világpremierjénhttp://www.life.hu/trend/20151027-james-bond-vilagpremier-ott-volt-katalin-hercegno-monica-bellucci.htmlIgazi sztárparádé volt a legújabb James Bond-film, a Spectre londoni világpremierjén - természetesen az angol hercegi pár is ott volt a nagy eseményen. Trend--"Mégis, mi a sz.rt csinálunk?" - Ezt gondolják világsztárok a filmes szexjelenetek alatthttp://www.life.hu/intim/20151109-ezt-gondoljak-vilagsztarok-a-filmes-szexjelenetek-alatt.htmlA nézők pulzusa megemelkedik a szuperszexi filmes jelenetek alatt, és a fantázia elkalandozik egészen jó helyekre. A színészek azonban már közel sem élvezik ennyire ezeket a perceket. IntimNorthfotoViktória svéd hercegnő az egyik legszerencsésebb nő a Földön?http://www.life.hu/intim/20151106-viktoria-sved-hercegnot-imadja-a-ferje.htmlNem csak Katalin és Vilmos házassága irigylésre méltó - a svédek kékvérűi is legalább ennyire szerencsések! Intim--Zaklatással vádolja a mulatós sztárt, Suzy-t egy 16 éves lány http://www.life.hu/sztarok/20151109-suzy-a-mulatos-sztart-zaklatassal-vadolja-egy-16-eves-lany.htmlBarbara állítja, hogy féltékenység miatt hagy fenyegető üzeneteket telefonján a mulatós sztárpár tagja, Suzy.TV + Sztárok--10 tény, amit nem tud­tál Marilyn Monroe-rólhttp://www.life.hu/kult/20151101-10-teny-amit-nem-tud-tal-ma-ri-lyn-mon-roe-rol.htmlMilliók rajongtak, sőt rajonganak még ma is érte, az igazi Marilynről, vagyis Norma Jeane-ről mégis szinte semmit nem tudnak az emberek. Következzen hát 10 olyan érdekesség, amit egy valódi rajongónak tudni érdemes.Kult--Nézz ki úgy, mint Audrey Hepburn! Csak néhány sminkecset kell hozzá!http://www.life.hu/trend/20150826-kandee-johnson-sminkes-megmutatja-hogyan-nezhetsz-ki-ugy-mint-audrey-hepburn.htmlEgyik kedvenc sminkesünk, Kandee Johnson újabb szuper videóval jött elő, amelyben Audrey Hapburn sminkjét mutatja be.Trend--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.