Gáspár Laci a vasárnapi Sztárban sztárban két rendkívüli énekes bőrébe bújik; Donna Summert és a magyar énekest, Charlie-t fogja utánozni. Érdekes, de nem a diszkókirálynő megszemélyesítése fogott ki rajta, hanem a magyar előadóművész jellegzetesen rekedt hangja.

Lajtai Kati, a szereplőket felkészítő énekesnő árult el kulisszatitkokat arról, hogyan készül Gáspár Laci hétről hétre az általa megformált karakteres előadó szerepére.

Laci csak az első női szerepénél kapott kisebb sokkot, azóta megszerette a csajos ökörködést. Rögtön az első adásban női ruhába kellett bújnia, Meghan Trainort alakította.

Gátlásokkal telve, húzódozva állt neki a feladatnak, végül annyira sikerült neki a beavatás, hogy onnantól kezdve mindig jól szórakozik, ha csajos feladat vár rá. És kapott is jó pár ilyet; remekül alakította Whitney Houstont, majd Chert, a héten pedig Donna Summer, a diszkókirálynő következik.

Nőt utánozni nagyon nehéz úgy, hogy határozott is legyen, ugyanakkor ne férfihangon énekeljen - nem könnyű a határon egyensúlyozni. De Laci mindig remekül megoldja. Érdekes, hogy a héten jobban megijedt a magyar énekestől, Charlie-tól. Bár ő férfi, de az ő hangszínétől és stílusától nagyon távol áll Laci. Neki fényes, erőteljes és telt hangja van, míg Charlie-é füstös, rekedtes. Azzal viccelődtünk, hogy vajonmeg lehet-e ezt a feladatot dohányzással oldani,mert akkor kénytelen lett volna Laci egész héten pöfékelni, pedig nem is dohányzik. Letettünk róla, inkább megpróbálja kikísérletezni a hangokat. Charlie-nál még az is különleges, ahogy torzítja a szavakat, néhol úgy beszél magyarul, mintha angol szöveget mondana. Ezeket az apróságokat kell elcsípni, ebből jön ez össze a hang, ami az egyik része a produkciónak. Még szükséges az előadó mimikáját és a mozgását átvenni, és a testtel is át kell változni”– árulta el Kati, aki minden énekest segít abban, hogy minél jobban eltalálja a megformált karakter éneklési stílusának jellegzetességeit.

Forrás: TV2

Olyan, mintha egy nagy laboratóriumban kotyvasztanád össze a megfelelő hangot. Kísérletezni kell vele, képezni. Az előadók profik, otthon megbírkóznak a feladattal, csak utána egyeztetjük, hogy ki mit vett észre, hol van még rés, ami igazítható, hol kell finomítani. A mi közös munkánk nem egy nullából felépítős játék, az oroszlánrészét ők csinálják”– árulta el a  a Crystal együttes egykori énekesnője, akit az underground átdolgozásairól ismert Budapest Voices tagjaként hallhat a közönség.