Párizs belvárosában összesen hat helyszínen követett el tegnap géppisztolyos, robbantásos támadásokat terroristák csoportja. Eddig legalább 120 halálos áldozatról tudnak, de elképzelhető, hogy ez a szám még nőni fog, mert a mintegy 200 sebesült közül nyolcvannak súlyos az állapota.

Véget ért a Bataclan koncertteremnél zajló túszdráma, de a hírek szerint szinte senkit sem tudtak kimenekíteni a rendőrök  - írja az Origo, ahol percről percre beszámolnak a párizsi helyzetről. 

Forrás: AFP/Kenzo Tribouillard

Az incidensek a Stade de France stadion közelében történtek, ahol a francia és a német válogatott játszott. A rendőrség azt kérte a párizsiaktól, hogy ne mozduljanak ki a lakásaikból. François Hollande francia elnök rendkívüli állapotot hirdetett, a határokat lezárták. A legfrisebb hírek szerint összesen hat helyen követtek el merényletet a francia fővárosban, a tragikus eseménynek eddig legalább 120 áldozata van. Elképzelhető azonban, hogy ez a szám még nőni fog, mert a mintegy 200 sebesült közül nyolcvannak súlyos az állapota.

Egy szemtanú beszámolója szerint az egyik támadó azt mondta: „Szíria miatt” hajtották végre a merényletet – írja a brit Telegraph.

Szemtanúk beszámolói a terrortámadásról
Mindenfelé heverő testekről, vérről és halottakról számoltak be a péntek éjjeli terrortámadások szemtanúi a Le Monde francia napilap internetes oldalának szombat hajnali tudósítása szerint.