Tragédia Párizsban! Legalább 120 halálos áldozata van a francia merényleteknek

Forrás: AFP/Kenzo Tribouillard -
terrorista halál terrortámadás Párizs lövöldözés robbantás merénylet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Párizs belvárosában összesen hat helyszínen követett el tegnap géppisztolyos, robbantásos támadásokat terroristák csoportja. Eddig legalább 120 halálos áldozatról tudnak, de elképzelhető, hogy ez a szám még nőni fog, mert a mintegy 200 sebesült közül nyolcvannak súlyos az állapota.

Véget ért a Bataclan koncertteremnél zajló túszdráma, de a hírek szerint szinte senkit sem tudtak kimenekíteni a rendőrök - írja az Origo, ahol percről percre beszámolnak a párizsi helyzetről.

Forrás: AFP/Kenzo Tribouillard

Az incidensek a Stade de France stadion közelében történtek, ahol a francia és a német válogatott játszott. A rendőrség azt kérte a párizsiaktól, hogy ne mozduljanak ki a lakásaikból. François Hollande francia elnök rendkívüli állapotot hirdetett, a határokat lezárták. A legfrisebb hírek szerint összesen hat helyen követtek el merényletet a francia fővárosban, a tragikus eseménynek eddig legalább 120 áldozata van. Elképzelhető azonban, hogy ez a szám még nőni fog, mert a mintegy 200 sebesült közül nyolcvannak súlyos az állapota.

Egy szemtanú beszámolója szerint az egyik támadó azt mondta: „Szíria miatt” hajtották végre a merényletet – írja a brit Telegraph.

Szemtanúk beszámolói a terrortámadásról

Mindenfelé heverő testekről, vérről és halottakról számoltak be a péntek éjjeli terrortámadások szemtanúi a Le Monde francia napilap internetes oldalának szombat hajnali tudósítása szerint.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.