Tragédia! Felakasztotta magát a fiatal orvos, mert félt az alkoholteszttől

Forrás: Thinkstock -
orvosi kamara öngyilkosság alkohol orvoslás tehetség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Elképesztő tehetségű fiatal orvos volt James Halcrow, aki az év gyakornoka díját is elnyerte. Halcrow a stressz miatt kezdett inni, és félt, hogy emiatt eltiltják a pályáról – ezért öngyilkos lett.

A ránehezedő nyomás miatt a kelleténél több alkoholt fogyasztott a brit orvos, aki maga kért segítséget az orvosi kamaránál. Ők teljesen eltiltották az ivástól, de később újra a bizottság elé kellett állnia, hogy beismerje, alkalmanként, társaságban még mindig elfogyaszt néhány pohár italt.

A kép illusztráció Forrás: Thinkstock

Halcrow rettegett, hogy a beismerése és az elvégzett alkoholteszt eredménye miatt örökre eltiltják az orvoslástól, ezért néhány nappal a teszteredmény megérkezése előtt felakasztotta magát. Búcsúlevelére csak annyit írt: sajnálom. A teszt egyébként negatív lett, és a kamara sem tervezte ezt a súlyos lépést megtenni, így valójában nem volt alapja a félelelmének.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.