Pótlóbusz jár a H5-ös HÉV helyett a fővárosban a Batthyány tér és Békásmegyer között szombaton és vasárnap az aquincumi gyalogos-felüljáró építése miatt - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A H5-ös HÉV a hétvégén rövidített útvonalon, csak Békásmegyer és Szentendre között közlekedik majd. H5-ös jelzéssel a Batthyány tér és Békásmegyer között, H5B jelzéssel pedig az Árpád hídi metrómegálló és Békásmegyer között pótlóbuszt állítanak forgalomba.

Forrás: MTI/Jászai Csaba

A III. kerületi Szentendrei út városközpont felé vezető útpályáján körülbelül hatvan méter hosszúságban lezárják a külső forgalmi sávot az épülő gyalogosfelüljáró acélhídszerkezetének beemelése miatt. A munka a Budapest-Esztergom vasútvonal felújításához kapcsolódik. Az aquincumi gyalogosfelüljáró építése várhatóan december közepéig tart, addig a Szentendrei úti munkaterület mellett óránkénti ötven kilométeres sebességre vonatkozó korlátozás van érvényben - olvasható a közleményben.

Szombaton és vasárnap a 160-as autóbusz békásmegyeri le- és felszállóhelyét áthelyezik a fordulóból a 960-as autóbusz Ország úton lévő, a Móricz Zsigmond körtér irányába vezető oldali megállóhelyére. A BKK a HÉV-pótlást eredetileg az előző hétvégére tervezte, akkor azonban elhalasztották a felüljáró acélhídszerkezetének beemelését.