Megszületett a végső ítélet: szándékosan gyilkolt Oscar Pistorius!

Forrás: AFP/Kim Ludbrook -
szándékosság Oscar Pistorius bíróság emberölés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bűnösnek ítélte szándékos emberölésben Oscar Pistoriust a dél-afrikai legfelsőbb bíróság csütörtökön, hatályon kívül helyezve ezzel a futó ügyében korábban hozott ítéletet.

Pistoriust tavaly elsőfokon gondatlan emberölésben találták bűnösnek, és ötéves börtönbüntetésre ítélték. Idén októberben engedélyezték neki, hogy elhagyja a börtönt és büntetése hátralévő részét házi őrizetben töltse.

Forrás: AFP/Kim Ludbrook

Az ügyészség megfellebbezte az ítéletet, és kitartott azon megállapítása mellett, hogy a paralimpiai futó szándékos emberölést követett el. A csütörtöki ítéletében végül helyt adtak a fellebbezésnek, és arra jutottak, hogy a futó szándékosan végzett 29 éves barátnőjével. A szándékos emberölésért Dél-Afrikában kiszabható legenyhébb büntetés 15 éves szabadságvesztés. A pontos büntetés kiszabásával a fellebbviteli fórum az elsőfokon eljáró bíróságot bízta meg.

A bíróság az ítélet kihirdetésekor kiemelte, hogy Pistorius soha nem adott elfogadható magyarázatot arra, hogy miért adott le négy lövést a zárt ajtóra. A bíró szerint a futó vallomásaiban olyan önellentmondások vannak, amelyek miatt nem lehet kideríteni, hogy valójában miért lőtt. Az egyelőre nem világos, hogy Pistorius az újabb ítélethirdetésig házi őrizetben maradhat-e. Az ügyben illetékes felsőbíróság legközelebb januárban ül össze, de a futó ügyének tárgyalási napját még nem tűzték ki.

Közlekedők figyelem! Gond volt a 4-es metróvalhttp://www.life.hu/news/20151203-nem-jar-a-4-es-metro-potlobuszokkal-szallitjak-az-utasokat-dolgoznak-a-probleman.htmlAz egész vonalon megszűnt a közlekedés a 4-es metró vonalán egy időre. A helyreállításig a BKK türelmet kért az utasoktól. A vonalon már helyreállt azóta a közlekedés. News--Meghalt a Wall Street egyik valódi farkasa, Barry Gesserhttp://www.life.hu/news/20151203-barry-gesser-a-wall-street-egyik-igazi-farkasa-meghalt-52-evesen.htmlAz 52 éves férfit hollywoodi otthonában holtan találta meg házvezetőnője. News"Együtt voltunk a végén, és szerintem neki ez volt a legfontosabb..." - Elhunyt Juhász Ferenc, költőhttp://www.life.hu/news/20151203-elhunyt-el-juhasz-ferenc-kolto-csaladja-koreben-tavozott-a-muvesz.htmlÉletének 88. évében elhunyt Juhász Ferenc kétszeres Kossuth-díjas, József Attila-díjas költő, a nemzet művésze - tudatta lánya, Juhász Anna az MTI-vel. News--Terrortámadás is történhetett Kaliforniábanhttp://www.life.hu/news/20151203-terrortamadas-is-tortenhetett-kaliforniaban-san-bernardino-i-szocialis-ellatokozpontnal.htmlA BBC tudósítója szerint az FBI vizsgálja, hogy terrortámadás történt-e a kaliforniai San Bernardino egyik szociális ellátó központjában.NewsOrigoLopott műkincseket kerestek Lagzi Lajcsi birtokánhttp://www.life.hu/news/20151203-lagzi-lajcsi-birtokan-lopott-mukincseket-kerestek-a-rendorok.htmlAhogy a Life.hu is megírta, kedden rendőrök tucatjai lepték el Lagzi Lajcsi birtokát, az első információk szerint lopott autók miatt. A legújabb hírek szerint azonban műkincseket is kerestek. News--Pokrócba csavarva dobta ki csecsemőjét egy nő Tatabányán http://www.life.hu/news/20151202-megolte-gyermeket-egy-fiatal-no-a-kisbabat-pokrocba-csavarta-beismero-vallomast-tett.htmlA most 38 éves nő még 2003-ban szülte meg a kisbabáját. A boncolás során kiderült, hogy a gyermek egészségesen jött a világra, mégsem élhetett sokáig. NewsThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.