A BBC tudósítója szerint az FBI vizsgálja, hogy terrortámadás történt-e a kaliforniai San Bernardino egyik szociális ellátó központjában.

A San Bernardino-i szociális ellátóközpontnál helyi idő szerint délelőtt 11 órakor kezdődött a lövöldözés. Az épületben éppen születésnapi ünnepséget tartottak. Akik el tudtak menekülni, mobiltelefonon értesítették a rendőrséget, és a családtagjaikat - tájékoztat az Origo.

Az erősen felfegyverzett, golyóálló mellényt viselő támadók a szemtanúk szerint egy fekete terepjáron hagyták el a helyszínt a lövöldözés után.

Forrás: Los Angeles News Group/Doug Saunders

A BBC úgy tudja, hogy az FBI nem zárta ki a terrortámadás lehetőségét.

A támadás kezdetén körülbelül hatszázan lehettek az épületben, köztük sok gyerek is. "Lelőtték az embereket, imádkozz értünk. Bezárkóztam az irodába, várom a rendőröket" - ezt írta az egyik dolgozó az apjának a támadás kezdetén.

Közben azonosították az egyik támadót: a férfi neve Syed Farook. Sógora a helyi muzulmán közösség sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy a család nem tudta, mire készül rokonuk.

A támadásban 14-en meghaltak.

 

A legfrissebb hírek szerint a rendőrség két támadót lőtt le, egy férfit és egy nőt. Terepjárójukat az autópályán páncélos járművekkel állították meg. Az akció még nem ért véget: jelenleg Redlands környékén próbálnak behatolni egy házba az FBI nyomozói. A CNN úgy tudja, a ház a már azonosított gyanúsítotté. Az Origo cikke folyamatosan frissül!