A világ legerősebb embere, a mi Lacink, Magyarország Toldi Miklósa, azaz Fekete László visszavonul. A sportoló idén jelentette be, hogy közel 30 éves pályafutás után, nyolc Világ Legerősebb Embere címmel a háta mögött, és egy búcsúversennyel befejezi karrierjét, és átengedi a terepet fiainak, akik már szintén többszörös világbajnokok.

Harminc év aktív sportolás után úgy döntött, visszavonul. Vajon a kora az oka ennek az elhatározásnak? "Ez is benne van, de nem a fizikális erőmmel van probléma, a jobb térdem rakoncátlankodik. Meg akarom előzni, hogy komolyabb műtétre kerüljön sor. Az emberi szervezet nem arra lett tervezve, hogy négy-ötszáz kilókat emelgessen. Ezt tudtam harminc éve is, sőt azt hiszem, szerencsés vagyok, hogy ennyivel megúszom. Elég volt a három évtizednyi versenyből."

Forrás: TV2

"Nos, a hírnévből nem elég. De úgy gondolom, hogy a visszavo­nulásom után sem fogok ve­szí­teni az ismertségemből. Szerencsés vagyok, mert nemcsak itthon, de a ha­tá­ron túl is ismerősként köszöntenek. Sőt a határon túl szinte csodaként tekintenek rám."

Nem a rajongásra vágyom. Eszmé­letlen az a fogadtatás és szeretet, amit kapok az em­berektől. Ez hiányozna

- mondta el Fekete László a Blikknek adott interjújában.