A mulatós korábban áramlopás gyanúja miatt került előzetes letartóztatásba, később azonban lopott autókat és műkincseket is kerestek rajta.

A római kori kőtábla után kutatva Lajcsi egész birtokát tüzetesen átvizsgálták. A Bors tudomására jutott, hogy a vizsgálat során felfedeztek egy hatalmas tartályt, amely a birtok hátsó szegletében, mélyen a föld alatt volt elrejtve. A vámosok kőolajszármazéknak tűnő folyadékot találtak benne.

Forrás: RTL Klub

A lap információi szerint a hatóságok a helyszínen nem tudták megállapítani sem a tartály méretét, sem azt, milyen ásványiolaj-származék van benne. Ezért mintát vettek, több liter folyadékot vittek el. Az nyilvánvalóvá vált már a helyszínen is, hogy a tartály nincs összeköttetésben Lajcsi benzinkútjával. A gyanú szerint fáradtolajat tartalmazott, és évek óta állhatott ott érintetlenül. A hivatalos vizsgálat eredménye tisztázhatja majd Lajcsit, akinek az üdvédje röviden reagált a lap megkeresésére. „A védelem nem a média­nyilvánosságra, hanem a konkrét ügy értékelő és elemző munkájára koncentrál” – közölte dr. Fröhlich Krisztián.