"Gondolom a rajongók szeretni fogják" - George Lucas nem dicsérte túl az új Star Wars-filmet

Forrás: AFP/2015 Getty Images/Kris Connor -
Star Wars Star Wars: Az ébredő Erő George Lucas
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ahogy arról korábban az Origo beszámolt, George Lucas végre megnézte a Star Wars: Az ébredő Erő-t, és a Lucasfilm elnöke szerint "tökre tetszett neki". A sorozat atyja vasárnap este konkrétan meg is szólalt az új filmmel kapcsolatban, és ennél diplomatikusabb véleményt nehezen fogalmazhatott meg volna.

"Azt gondolom, a rajongók szeretni fogják" - mondta Lucas a washingtoni Kennedy Centerben tartott gálaeseményen, ahol életműdíjat vett át. "Pontosan az a fajta film, amilyenre vártak."

George Lucas és a felesége, Mellody Hobson a vasárnapi eseményen Washingtonban Forrás: AFP/2015 Getty Images/Kris Connor

Ha megvizsgáljuk ezt a két mondatos nyilatkozatot, feltűnően hiányzik belőle, hogy Lucas maga mit gondolt a filmről. Persze meglepő is lett volna, ha ajnározni kezdi a hetedik epizódot azok után, hogy a Disney elhajtotta a történetvázlataival együtt, és végül semmilyen formában nem vett részt a készítésében.

A több mint ötmilliárd dolláros vagyonnal rendelkező 71 éves filmes a múlt héten a Washington Postnak adott interjúban egy váláshoz hasonlította a kapcsolatát a Disney-vel, de arról is beszélt, hogy kíváncsian várja, hogy egyszerű nézőként élvezze végig Az ébredő Erő-t: "Mindenki más átélte, de nekem sosem adatott meg ez az élmény. Én sosem láthattam úgy a Star Wars-filmet, mint mások."

A Star Wars: Az ébredő Erő jövő pénteken, azaz december 18-án kerül a magyar mozikba - derül ki az Origo cikkéből.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.