Ahogy arról korábban az Origo beszámolt, George Lucas végre megnézte a Star Wars: Az ébredő Erő-t, és a Lucasfilm elnöke szerint "tökre tetszett neki". A sorozat atyja vasárnap este konkrétan meg is szólalt az új filmmel kapcsolatban, és ennél diplomatikusabb véleményt nehezen fogalmazhatott meg volna.

"Azt gondolom, a rajongók szeretni fogják" - mondta Lucas a washingtoni Kennedy Centerben tartott gálaeseményen, ahol életműdíjat vett át. "Pontosan az a fajta film, amilyenre vártak."

George Lucas és a felesége, Mellody Hobson a vasárnapi eseményen WashingtonbanForrás: AFP/2015 Getty Images/Kris Connor

Ha megvizsgáljuk ezt a két mondatos nyilatkozatot, feltűnően hiányzik belőle, hogy Lucas maga mit gondolt a filmről. Persze meglepő is lett volna, ha ajnározni kezdi a hetedik epizódot azok után, hogy a Disney elhajtotta a történetvázlataival együtt, és végül semmilyen formában nem vett részt a készítésében.

A több mint ötmilliárd dolláros vagyonnal rendelkező 71 éves filmes a múlt héten a Washington Postnak adott interjúban egy váláshoz hasonlította a kapcsolatát a Disney-vel, de arról is beszélt, hogy kíváncsian várja, hogy egyszerű nézőként élvezze végig Az ébredő Erő-t: "Mindenki más átélte, de nekem sosem adatott meg ez az élmény. Én sosem láthattam úgy a Star Wars-filmet, mint mások."

A Star Wars: Az ébredő Erő jövő pénteken, azaz december 18-án kerül a magyar mozikba - derül ki az Origo cikkéből.