Óvadék ellenében otthon lehet az emberöléssel vádolt Oscar Pistorius

Forrás: AFP/REUTERS/Siphiwe Sibeko -
börtönbüntetés óvadék házi őrizet Oscar Pistorius szabadláb Reeva Steenkamp emberölés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A dél-afrikai legfelsőbb bíróság 690 dollár óvadék ellenében engedte, hogy a barátnője megölése miatt elítélt Oscar Pistorius házi őrizetben maradjon április 18-ig, amikor 15 évre börtönbe kell vonulnia.

Nagybátyja luxusvillájában várhat a jövő év áprilisra esedékes börtönbüntetésének kezdetéig Oscar Pistorius - írja a BBC.

Oscar Pistorius és ügyvédje, Barry Roux a tárgyalás után Forrás: AFP/REUTERS/Siphiwe Sibeko

A dél-afrikai legfelsőbb bíróság 690 dollár, vagyis nagyjából 200 ezer forintnyi óvadék ellenében engedélyezte a múlt héten emberölés vádja miatt elítélt paralimpikonnak, hogy házi őrizetben tölthesse a börtön előtti utolsó hónapjait. Mivel az útlevelét leadta, illetve nyomkövetőt is visel, a bíróság azt is engedélyezte, hogy reggel 7 és 12 óra között 20 kilométeres távolságban elhagyja a házat.

Oscar Pistorius ügyében a napokban született végső döntés, amely szerint a paralimpikon bajnok szándékosan ölte meg két évvel ezelőtt barátnőjét, Reeva Steenkampet otthonukban, amiért 15 év börtönt kapott. A hírek szerint április 18-án kell bevonulnia.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.