Az előadót ma tájékoztatták a hírről. Az indok pedig az volt, hogy a cég összeegyeztethetetlennek tartotta a saját szellemiségével Ákos azon nyilatkozatát, melyet az Echo TV-nek adott, és amelyben arról beszélt, hogy szerinte a nőknek nem dolguk annyit keresni, mint a férfiaknak, hanem inkább az, hogy gyermeket szüljenek.

Ákos a szóba forgó interjúban - mely sokaknál kiverte a biztosítékot - többek között arról beszélt, hogy a nőknek nem az a dolguk, hogy ugyanannyi pénzt keressenek, mint a férfiak, hanem az énekes szerint inkább az, hogy valakihez tartozzanak, és hogy valakinek gyereket szüljenek. Ákosnak szerdán és csütörtökön koncertje lesz a Budapest Arénában, az eseményt az előadó egyik főszponzora, a Telekom is támogatta volna, a cég azonban visszalépett - írja az Origo.  

Fotó: Bielik István - Origo

A Telekom egy közleményt adott ki ezzel kapcsolatban, melyben többek közt kifejtik, hogy nem tartják összeegyeztethetőnek szavait a cég hitvallásával. "Nagyra értékeljük Ákos zenei munkásságát, előadóművészi pályáján elért sikereit és köszönettel gondolunk vissza az együttműködés éveire, a közös munkára. Ugyanakkor cégünk nem tartja összeegyeztethetőnek az előadóművész egy televíziós csatornán adott interjújában elhangzottak szellemiségét Csoportunk hitvallásával és értékrendjével. A Magyar Telekom Csoport elkötelezett abban, hogy nőknek és férfiaknak egyaránt azonos munkafeltételeket és karrierlehetőséget biztosítson és minden körülmények között fenntartsa a vállalaton belüli nemi egyenjogúságot. Emellett kiemelt figyelmet fordít arra, hogy támogasson olyan kezdeményezéseket, sőt indítson olyan önálló programokat, amelyek lebontják a meglévő társadalmi és nemi akadályokat a munkaerőpiacon, és egyenlő feltételek és lehetőségek mellett teszik lehetővé mind a nők, mind a férfiak számára a magánéletben, és a munkában egyaránt sikeres élet megvalósítását" - írják.