A Dal 2016 sajtótájékoztatóján többek között arról faggattuk Pierrot-t, hogy Polgár Peti „HungaryCool" című nótája, amiben Sebestyén Balázs is szerepet vállalt, miért nem került be a 30 legjobb közé.

Megvan az Eurovíziós Dalfesztivál 30 döntős dala. A Morning Show csapata hetekig reménykedett abban, hogy bekerül a 30-ba az általuk támogatott Polgár Peti neve alatt jegyzett mulatós szerzemény, amiben Balázs, Vadon Jani és Rákóczi Feri vokálozik. Ám csalódniuk kellett, a zsűri egyöntetűen kiszórta a dalt. Pierrot-t a sajtótájékoztatón arról faggattuk, elégedett-e a mezőnnyel, és emlékszik-e Balázsék dalára. 

Fotó: Marton Szilvia - Origo

„Igen, elégedett vagyok a mezőnnyel, mert színes és izgalmas. Igazi parádéra számíthatunk, az első három elődöntő során biztos nem fogunk unatkozni. Kedvencem nincs, de néhány dal talán abban is kitűnik a mezőnyből, hogy lenne helye Stockholmban. Azt a mulatós dalt pedig természetesen meghallgattuk, vicces volt, de egyéb tekintetben mondhatni, szóra sem érdemes produkció" – mondta Pierrot, aki jól érzi magát idén is a zsűri székében.  

„Amikor megtalált a felkérés, örömmel mondtam igent. Az előző évadban bebizonyosodott, hogy a sajátos attitűdnek, amit képviseltem, létjogosultsága van. Hiba, következetlenség lett volna tehát, ha folytatás nélkül marad mindez" – fejtette ki a zsűritag, aki azt is bevallotta, hogy az elmúlt nyáron ismét dalokat írt, és ezúttal saját nagylemezt készített. 

„Magamtól talán sosem kezdtem volna bele, de a Facebookon összegyűlő rajongói klub tagjai előre összedobták a felvételekhez szükséges összeget, és ragaszkodtak ahhoz, hogy egy vadonatúj dalokból álló CD-t kapjanak kézhez. Így a nyáron 12 új dal született, amiket egyelőre a klubtagok élveznek, de remélem, hogy később a szélesebb közönséghez is elkerül majd valahogy" – mosolygott Pierrot.