Fölösleges műtéteket végzett el a pácienseken egy milánói klinika főorvosa, így több mint kétmillió eurót keresett. Az 51 éves orvost életfogytiglanra ítélték.

Négy ember halálát okozta egy milánói magánklinika főorvosa, aki nyereségvágyból fölösleges műtétek sorozatát hajtotta végre páciensein éveken át – írja az MTI.

IllusztárcióForrás: Thinkstock

A most 51 éves Paolo Brega Massonét első fokon már tavaly életfogytiglanra ítélték,ezt most a fellebbviteli bíróság is megerősítette. Egyik asszisztensét, aki első fokon 26 év szabadságvesztést kapott, felmentették, egy másik büntetését 30-ról 25 évre mérsékelték.
A vádlottakat, akik a mit sem sejtő pácienseken teljesen szükségtelenül végrehajtott operációkkal 2,5 millió euró, vagyis 785 millió forint többletjövedelemhez jutottak, 86 rendbeli súlyos testi sértés címén ítélték el.

A Szent Ritáról elnevezett, az olasz sajtóban horrorklinikaként emlegetett egészségügyi intézményben például több nőnek is eltávolították a mellét, holott egy szövettani vizsgálat is elég lett volna.
Másoknak tüdőjük egy részét operálták ki szükségtelenül.A hatóságok lehallgatóberendezések segítségével bizonyították rá bűntetteiket a vádlottakra, akik a fölösleges műtétek révén akár 27 ezer eurót is elérő havi fizetéshez jutottak. Az operációkat gyakran a páciens vagy kezelőorvos beleegyezése nélkül végezték el.