Legalább 13 menekült, közöttük hét gyerek fulladt az Égei-tengerbe szerda reggel, miután csónakjuk elsüllyedt a Görögországhoz tartozó Farmakoniszi szigeténél - közölte a görög parti őrség. 15 embert sikerült megmenteni.

A tájékoztatás szerint a menedékkérők Törökországból indultak útnak, s egyelőre nem tudni, miért süllyedt el az őket szállító, hat méter hosszú csónak. Két személy után még kutatnak, a mentő- és keresőakcióban egy járőrhajó, egy helikopter és halászhajók is részt vesznek. 

Bodrum, 2015. szeptember 3. Egy török rendőr viszi karjában Ajlan Kurdi, egy hároméves, szíriai migráns kisgyermek holttestét az Égei-tenger partján a törökországi Bodrum közelében 2015. szeptember 2-án. A fiút és családját szállító csónak elsüllyedt Törökország és a görög Kosz-sziget között. A gyermek anyja és testvére életét veszítette. (MTI/EPA/Dogan News Agency)Forrás: MTI/EPA/DOGAN NEWS AGENCY/Dogan News Agency

A görög állami rádió beszámolt arról, hogya kimentettek közül ketten kihűlés miatt életveszélyes állapotban van,s őket a közeli Kósz szigetének kórházába szállították. Rövid időn belül ez már a második szerencsétlenség volt az Égei-tengeren. Az Anadolu török hírügynökség kedden azt jelentette, hogy tizenegy ember, köztük három gyerek fulladt vízbe a török partok közelében. A migránsok a Törökország délnyugati részén lévő Kusadasiból indultak az átellenben lévő Számosz görög szigetre. A genfi székhelyű Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM) szerint hétfőig több mint egymillió migráns lépett Európa területére. A többség tengeri úton érkezett, és az átkelés közben 3692-en fulladtak vízbe.