Soroksári gyilkosság: külföldön keresik a tetteseket

Forrás: Thinkstock -
tettes gyilkosság külföld
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
2013 októberében megerőszakoltak és megfojtottak egy kocogó nőt Soroksáron.  Az ügyben indított nyomozást januárban meghosszabbítják a Magyar Nemzet szerint. A rendőrök két tettest keresnek, a DNS-üket már külföldi adatbázisokon futtatják végig.

Megrajzolta a lehetséges gyilkosok bűnügyi profilját a rendőrség kiemelt életellenes ügyek főosztálya a gyilkosság helyszíne, az elkövetés módja és a beszerzett adatok alapján - írja a Magyar Nemzet.

A kép illusztráció Forrás: Thinkstock

A DNS-minták alapján tudják, hogy a tettesek nem állnak rokonságban egymással. Az egyik elkövető volt a domináns, a másik neki alárendelt, vélhetően a fiatalabb korából fakadóan. Az alárendelt személy segített lefogni a nőt, a domináns elkövető kínozta, megerőszakolta, majd megfojtotta. Az áldozat harcolt az életéért: vérző sérüléseket okozott mindkét támadójának. A rendőrség szerint az is nyilvánvaló, hogy a két tettes közül legalább az egyik jól ismerte a bűncselekmény helyszínét.

"A két ismeretlen tettes DNS-mintájának összehasonlítása az Európai Unió adatbázisában nyilvántartott szexuális bűnözők, illetve gyilkosok DNS-ével jelenleg is tart. Egyelőre nincs egyezés, de még több ezer ellenőrzés várat magára. A nyomozás 2016. január 26-án lejáró határidejét pedig biztosan meghosszabbítják, akár van konkrét gyanúsított, akár nincs" - írja a lap.

Elhunyt Ellsworth Kelly, világhírű absztrakt festő és szobrászhttp://www.life.hu/news/20151228-elhunyt-ellsworth-kelly-vilaghiru-absztrakt-festo-es-szobrasz.htmlAz amerikai művészt 92 éves korában New York állambeli otthonában érte a halál. News--Hideggel búcsúzik az óév, havazást hozhat az újévhttp://www.life.hu/news/20151228-az-ujev-elso-napjan-havazhat-bekoszont-az-igazi-tel-minuszok-szilveszterkor.htmlÉv végéig marad a ködös, párás idő, de szilveszter este csikorgó hideg lesz. Az új év első napjaiban gyenge havazásra is lehet számítani. NewsThinkstockCsoda! Felébredt a kómából a Bataclanban meglőtt nőhttp://www.life.hu/news/20151228-laura-croix-a-bataclanban-meglott-no-felebredt-a-komabol.htmlLaura Croix is a Bataclanban mulatott az Eagles of Death Metal koncertjén, amikor terroristák lőttek rájuk. A nőt hat golyó találta el. News--Furcsa neve miatt nem kapott repülőjegyet egy nőhttp://www.life.hu/news/20151228-isis-lake-neve-miatt-nem-kapott-repulojegyet.html2016-os kanadai kiruccanását tervezte a 29 éves nő, akinek minden társaság visszadobta a jegyfoglalását. NewsHalálra gázoltak egy férfit az Árpád hídonhttp://www.life.hu/news/20151228-halalra-gazoltak-egy-ferfit-az-arpad-hidon.htmlHalálra gázoltak egy férfit az Árpád hídon hétfő hajnalban - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság. News--Gyász! Meghalt a kétszeres Oscar-díjas filmes, Haskell Wexler http://www.life.hu/news/20151228-haskell-wexler-oscar-dijas-hangmernok-es-operator-93-evesen-meghalt.htmlKilencvenhárom éves korában vasárnap elhunyt Haskell Wexler kétszeres Oscar-díjas amerikai operatőr és aktivista, a '60-as, '70-es évek filmművészetének újító szellemiségéről ismert, meghatározó alakja, akinek nevéhez olyan filmek fűződtek, mint a Nem félünk a farkastól és a Száll a kakukk fészkére. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.