Megnyerte a pert a nő, akit megerőszakolt, majd teherbe ejtett a saját bátyja

Forrás: Thinkstock -
hatóság kártérítés családon belüli erőszak gyermekvédelem szervezet bántalmazás per
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Maureen Wood, akit kislánykora óta bántalmazott a családja, igazát a bölcsőhalálban elhunyt csecsemőjének DNS-vizsgálata bizonyította be.

200 ezer font, vagyis körülbelül 86 millió forintnak megfelelő összegű kártérítést kapott az a 45 éves nő, akit nyolc éves korától rendszeresen bántalmazott egész családja – írja a Daily Mail.

Forrás: Thinkstock

Maureen Wood azért tett feljelentést a bíróságon, mert a hatóságok nem siettek a segítségére, amikor a legnagyobb szüksége volt rá. A Staffordshire-i Stone-on-Tentben élő nőt nem csupán vérszerinti anyja és mostohaapja bántotta, hanem bátyja, John Donnelly is, aki megerőszakolta őt.

Tőle született 20 évvel ezelőtt Christopher nevű babája, aki egy hónapos korában bölcsőhalált halt. A csecsemő testét nemrég exhumálták, és egy DNS-vizsgálat során kiderült: valóban Maureen bátyja volt az édesapja. Maureen most azt tervezi, hogy a pénzből elviszi mind az öt gyermekét Amerikába nyaralni, így köszöni meg nekik, hogy végig mellette álltak.

8 éves voltam, aznap volt az utolsó napom gyerekként

Magyarországon minden 10. gyermek válik áldozattá, ami egy igen riasztó adat. Az esetek többsége sajnos sosem derül ki, a megfélemlített gyerekek nem mernek segítséget kérni. A Life.hu cikkét a családon beüli erőszakrólide kattintva olvashatod.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.