Súlyos sérüléseket okozhatnak a kutyáknak dobált botok

kutya sérülés bot
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Súlyos sérüléseket okozhatnak a kutyáknak a botok, amiket játékból dobálnak nekik - idézte a The Guardian a brit állatorvosok társaságának figyelmeztetését.

A társaság vezető állatorvosai azután fordultak a sajtóhoz, hogy jelentősen emelkedett az életveszélyes sérülések száma, melyeket a kutyák a botos játék közben szenvedtek.

Forrás: Thinkstock

Grace Webster, a brit állatorvosok társaságának skóciai elnöke arra kérte a gazdákat szerdán, hogy hagyják abba a fadarabok hajigálást. A felhívás előzménye az volt, hogy Skóciában egy collie-nak tíz centiméteres fadarab fúródott a torkába, amikor el akarta kapni azt.

"Szörnyű sérüléseket okozhat a botok dobálása, elvághatja a kutyák száját vagy a nyelvét, vagy, mint a legutóbbi esetben, a torkukba fúródhat. Még ha a sérülést kezeljük is, a szálkák gyakran ott maradnak és további beavatkozásokra van szükség" - idézte a lap Webstert.
Sean Wensley, a társaság elnöke szerint a brit állatorvosok előtt nem ismeretlenek a nagyon súlyos, életveszélyes, botok elkapásával szerzett sérülések.

"Természetesen nem minden, botokat elkapdosó kutya sebesül meg életveszélyen, mégis sokan így járnak. A kollégák havonta általában egy ilyen esettel találkoznak, de más állatorvosok ennél gyakrabban számolnak be bot okozta sérülésekről" - magyarázta az állatorvos a BBC Today című rádióműsorában.

A szakemberek azt ajánlják, bot és fadarab helyett a gazdák dobáljanak a kutyának frizbit, puha labdát vagy gumitárgyakat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.