A Dal 2016 egyik új zsűritagja, január elején egy népzenegyűjtő úton járt Ukrajnában, ahol baleset érte és eltörte a lábát.

A kéthetes Huculföldi útján Both Miklós egyik célállomása egy aprócska település volt Ukrajnában. A falu híres arról, hogy lakói erősen őrzik hagyományaikat, dalaikat és megadják a módját az ortodox karácsony megünneplésének is. „A téli útviszonyok miatt a települést nem lehetett megközelíteni autóval, ezért egy 1,5 órás túrázással értük el a célállomást." – mesélte Both Miklós. Már a falu határánál voltak, amikor egy befagyott patak választotta el őket a célponttól. A patak átkeléskor beszakadt A Dal 2016 zsűritagja alatt, akinek a balesetben eltört a lába. 

Forrás: www.medaiklikk.hu

„Sosem hittem volna, hogy egy patakon való átkeléskor fog baleset érni. A helyiek rögtön a segítségünkre siettek. Nehéz helyzetben voltunk, mert tudtam, hogy törött lábbal nem tudom megtenni visszafelé az utat. Mivel autóval nem lehetett a környéken közlekedni, lóháton vittek el a legközelebbi kórházig, ahol első körben stabilizálták a lábam." – nyilatkozta Both Miklós a balesete kapcsán.

Miklós most még lábadozik, de a szombat esti műsorban már találkozhatunk vele!