Meghalt az Earth, Wind & Fire alapítója, Maurice White

Forrás: AFP/2015 Getty Images/Jesse Grant -
Maurice White halál Earth, Wind & Fire zenekar zenész
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A hosszú ideje Parkinson-kórban szenvedő zenész 74 évesen, csütörtökre virradóra hunyt el Los Angeles-i otthonában. Maurice a zenekar ütőse, énekese, producere és dalszövegírója volt egy személyben.

"A fivérem, hősöm és legjobb barátom, Maurice White békében, alvás közben halt meg az éjjel" - írta a zenész testvére, Verdine, akivel együtt alapították annak idején a zenekart. A banda a Twitteren vett búcsút a legendás művésztől - írja az Origo.

Maurice White és Verdine White Forrás: AFP/2015 Getty Images/Jesse Grant

White-nál a 90-es évek elején diagnosztizálták a Parkinson-kórt, így az 1994-es turnén már nem vett részt.

Az általa alapított Earth, Wind & Fire azonban visszavonulása után is tovább játszott. Az 1969-ben Chicagóban alapított, a zenéjében funkot, soult, popot, dzsesszt, rythm&bluest és gospelt elegyítő Earth, Wind & Fire olyan slágerekkel vált világhírűvé, mint a September, a Shining Star vagy a Boogie Wonderland. A banda több mint 90 millió albumot adott el világszerte.

Meghalt a Dodó kacsát megszólaltató színész, Joe Alaskey http://www.life.hu/news/20160205-elhunyt-dodo-kacsa-es-tapsi-hapsi-hangja-joe-alaskey-a-szinesz-hatvanharom-eves-volt.htmlA színész 63 éves volt. Számtalan rajzfilmben közreműködött, többek között Tapsi Hapsi és Csőrike is az ő hangján szólalt meg. Több éve küzdött már a rákkal. News--34 évesen meghalt Katie May Playboy-modellhttp://www.life.hu/news/20160205-katie-may-playboy-modell-meghalt-34-evesen.htmlAz egygyerekes playmate csütörtökön hunyt el Los Angelesben. Halálát agyvérzés okozta. NewsOrigoA meztelen Kate Moss és a bájos Audrey Hepburn is árverésre kerülhttp://www.life.hu/news/20160204-sosem-latott-fenykepeken-audrey-hepburn-szineszno-kate-moss-modell-es-jerry-hall.htmlKate Moss meztelenül, Jerry Hall fürdőruhában, Audrey Hepburn pedig talpig rózsaszínben - többek között ezen sztárhölgyek fényképei kerülnek kalapács alá egy londoni aukción. NewsOrigo15 centis késsel szúrta mellkason a feleségét http://www.life.hu/news/20160204-megszurta-a-sajat-feleseget-egy-kessel-a-ferfit-eloallitottak-a-no-korhazba-kerult.htmlA rendőrség már őrizetbe vette a 46 éves férfit, és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására. NewsOrigoNemi erőszakkal vádolják John William Holland időjósthttp://www.life.hu/news/20160203-nemi-eroszakkal-vadoljak-john-william-holland-idojost.html A 23 éves meteorológus ellen egy fiatal nő tett feljelentést. Az ismeretlen hölgy azt állítja, az időjós 2016. Január 29-én este megerőszakolta. News--Tüneményes videó! Így várta a cica a hazatérő barátját http://www.life.hu/news/20160203--igy-varta-a-cica-a-beteg-kutyust-ennivalo-felvetel-ket-jo-baratrol-allatok-cuki.htmlAz állatok bizonyos esetekben sokkal jobban képesek kifejezni a szeretetüket, mint néhány ember. A következő felvétel is ezt bizonyítja. NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.