Tizennyolcra emelkedett a szombat hajnali természeti katasztrófa halálos áldozatainak száma, 152 embert még nem találnak a legsúlyosabban érintett Tajnan városban. A mentőegységek vasárnap még hallottak életjeleket a 17 emeletes lakóház romjai közül.

Laj Csing-te tajnani polgármester szerint még 124 ember lehet az épület romjai alatt. Sokakat azért tudtak kimenteni, mert a túlélők megmondták a mentőalakulatoknak, hogy pontosan hol keressék őket - idézte a szavait a CBS News.

Forrás: AFP/Str

A 96 lakásos épületnek 256 bejelentett lakosa volt, de a katasztrófa idején többen tartózkodtak benne. Feltételezések szerint az épület alapja, váza és az építéséhez használt anyagok nem feleltek meg a szabványoknak. A 6,4-es erősségű földrengés helyszínén az elmúlt éjszaka is dolgoztak a katasztrófamentők, a vasárnap kora reggeli órákban három embert emeltek ki élve a romok alól, köztük egy apát és a kisfiát. Eddig már százakat helyeztek biztonságba, a sérültek száma 500 felett van, 98-an vannak még kórházban. 

A földrengés helyi idő szerint nem sokkal hajnali 4 óra előtt történt, központja Kaohsziung város egyik kerületében volt, 15 kilométeres mélységben. Tajnanban 44 másodpercen át tartott, míg Kaohsziungban 20 másodperces volt. A kínai szárazföldi földrengésfigyelő központ 6,7-es erősségű rengést mért.