Vannak még túlélők a romok alatt a tajvani földrengés után

Forrás: AFP/Str -
földrengés Tajvan áldozat természeti katasztrófa
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tizennyolcra emelkedett a szombat hajnali természeti katasztrófa halálos áldozatainak száma, 152 embert még nem találnak a legsúlyosabban érintett Tajnan városban. A mentőegységek vasárnap még hallottak életjeleket a 17 emeletes lakóház romjai közül.

Laj Csing-te tajnani polgármester szerint még 124 ember lehet az épület romjai alatt. Sokakat azért tudtak kimenteni, mert a túlélők megmondták a mentőalakulatoknak, hogy pontosan hol keressék őket - idézte a szavait a CBS News.

Forrás: AFP/Str

A 96 lakásos épületnek 256 bejelentett lakosa volt, de a katasztrófa idején többen tartózkodtak benne. Feltételezések szerint az épület alapja, váza és az építéséhez használt anyagok nem feleltek meg a szabványoknak. A 6,4-es erősségű földrengés helyszínén az elmúlt éjszaka is dolgoztak a katasztrófamentők, a vasárnap kora reggeli órákban három embert emeltek ki élve a romok alól, köztük egy apát és a kisfiát. Eddig már százakat helyeztek biztonságba, a sérültek száma 500 felett van, 98-an vannak még kórházban.

A földrengés helyi idő szerint nem sokkal hajnali 4 óra előtt történt, központja Kaohsziung város egyik kerületében volt, 15 kilométeres mélységben.

Tajnanban 44 másodpercen át tartott, míg Kaohsziungban 20 másodperces volt. A kínai szárazföldi földrengésfigyelő központ 6,7-es erősségű rengést mért.

Hosszú Katinka újabb három számban győzött Amiens-benhttp://www.life.hu/news/20160206-hosszu-katinka-uszo-ujabb-harom-szamban-gyozott-amiensben.htmlHosszú Katinka - a pénteki nyitónaphoz hasonlóan - szombaton is három számban győzött a Golden Tour elnevezésű, pénzdíjas franciaországi sorozat második állomásán, Amiens-ben.NewsAFPPusztító földrengés Tajvanban: épületek dőltek össze, több halott is vanhttp://www.life.hu/news/20160206-a-tajvani-foldrenges-soran-osszedolt-egy-epulet-rengetegen-serultek-meg-mar-halottak-is-vannak.html6,4-es erősségű földrengés rázta meg a Tajvan szigetének egyik legnagyobb városát, Tajnant. A hírek eddig 7 halottról és 420 sérültről számoltak be. News--Az internet népe találgat: Ki az anyuka a képen?http://www.life.hu/news/20160207-harom-no-szelfijen-ki-az-anyuka.htmlMár meg is van az év eddigi egyik legnagyobb találós kérdése: Ki lehet az anyuka a képen? NewsOrigoÉletmentő műtétet végeztek az elhízott Dottie Perkinsenhttp://www.life.hu/news/20160205-dottie-oerkins-a-tulsulyos-anya-eletmento-muteten-esett-at.htmlA túlsúlyos Dottie Perkins két gyermek édesanyja és ételfüggőséggel küzd. A szeretet és a figyelem hiánya miatt alakult ki nála ez a súlyos probléma. News--Megfulladt egy férfi a hamburgertőlhttp://www.life.hu/news/20160205-egy-ferfi-megfulladt-egy-hamburgertol.html"Ezt figyeljétek!" - mondta barátainak a 29 éves, Walesben élő Darren Bray, majd betolt egy hamburgert, amitől megfulladt. NewsOrigoMeghalt a Dodó kacsát megszólaltató színész, Joe Alaskey http://www.life.hu/news/20160205-elhunyt-dodo-kacsa-es-tapsi-hapsi-hangja-joe-alaskey-a-szinesz-hatvanharom-eves-volt.htmlA színész 63 éves volt. Számtalan rajzfilmben közreműködött, többek között Tapsi Hapsi és Csőrike is az ő hangján szólalt meg. Több éve küzdött már a rákkal. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.