Beindultak a találgatások: vajon a szemtanúknak van igazuk, és egy meteorit talált el egy indiai férfit, vagy inkább a rendőrség verziója igaz, amely szerint a közeli iskola kertészei szemetet égettek, és emiatt történhetett egy robbanás, melynek során a férfi életét vesztette. 

Egy kráter maradt a tragédia helyszínén, az India északi részén található Natrampalli műszaki főiskolája előtt. Ott várakozott ugyanis az a 40 éves buszsofőr, akit a szemtanúk szerint egy meteorit talált el.

Hiába vitték azonnal kórházba, útközben meghalt.

A diákok egy süvítő hangra figyeltek fel, majd látták a krátert, amit egy földbe fúródó objektum okozott - írja a New Indian Express.

Egy tűzgömb látszik a salgói vár mögött Salgótarján közeléből fotózva. Tűzgömbnek a Vénusznál fényesebb meteorokat nevezik. Ha pedig eléri a Föld felszínét, akkor meteoritnak hívjákForrás: MTI/Komka Péter

Ha beigazolódik a gyanú, akkor ez lehet az első eset a történelem során, hogy egy meteorit miatt halt meg valaki, azonban

a rendőrök reálisabban látják a helyzetet.

Szerintük a főiskola két kertésze égetett szemetet, ami robbanást és egy krátert is okozott. Bármi legyen is az igazság, a férfi meghalt, az állam pedig félmillió forintnak megfelelő összegget ajánlott fel kompenzációként az elhunyt férfi családjának.