Schobert Norbert nem a dietetikusokkal háborúzik, csupán azzal a szövetséggel van baja, amely bojkottálta, hogy cége szakmai és pénzügyi segítséget nyújthasson azoknak az embereknek, akik segítségre szorulnak. A fitneszguru most a Life.hu-nak nyilatkozott az ügyben. 

"Nagyon etikátlannak tartom a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége (MDOSZ) által indított bojkottot. 20 éve azon dolgozunk ugyanis a feleségemmel, hogy egészségesebb életet élhessenek az emberek: tömegeket fogyasztottunk le, és mentettünk meg a cukorbetegségtől, a munkánkat pedig rengeteg szakmai díjjal ismerték el eddig. Nem velem cseszett ki tehát a Dietetikusok Szövetsége, hanem az emberekkel, akik részt vettek volna az ingyenes szűrőprogramon" - nyilatkozta feldúltan Schobert Norbi a Life.hu-nak, aki azt is elárulta jogi lépéseket is tett az ügyben.

Forrás: Marton Szilvia/Life.hu

"Az Update Nyrt. keresetet nyújtott be a bíróságon a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége ellen bojkottra való felbújtás miatt" - árulta el Norbi, aki azt is hangsúlyozta, nemcsak szakmailag, hanem emberileg is nagyon zavarja a dolog. "Súlyos etikai és morális problémákat vet fel az MDOSZ tette, azt azonban hangsúlyozni szeretném, hogy nem a dietetikusokkal háborúzom, hanem a szövetséggel van bajom" - tette hozzá Norbi.

Tegnap óta attól hangos a sajtó, hogy a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége - Norbi szavaival élve -  kartellként bojkottott szervezett az Update Nyrt. ellen. Mint ismert ugyanis a fitneszguru cégét is felkérték főtámogatónak Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramjába, mely éves szinten kétszáz helyen biztosít az embereknek ingyenes szűrővizsgálatokat. Norbi örömmel vállalta, hogy a jó cél érdekében támogatásával nyújt segítséget az egészségi problémákkal küzdő embereknek. Miután megküldték számára a részvételhez szükséges szerződést, a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége kijelentette: ha Norbit és cégét beengedik a programba, akkor ők kiszállnak. Később több cég is csatlakozott az MDOSZ-hoz.