A magyar hajóskapitány áprilisban világ körüli útra indul egy hatalmas vitorlással. A munkálatok jól haladnak, és Márkot az sem zavarja, hogy ötven fokban kell dolgoznia.

Légrádi Márk minden vágya, hogy különleges vállalkozás keretein belül beteg gyermekeket támogasson. A hajóskapitány egymaga két kezével építi a vitorlás hajót, dacolva a hatalmas hőingadozással, amely abban a csarnokban van, ahol munkálkodik.

Forrás: Légrádi Márk

„Ha minden jól megy, áprilisban indulok a nagy útra. A hajó építésével jól haladok, a szürke szín már a hajó végső színe, ez a felület védi meg a hajót az UV sugárzástól és a külső behatásoktól, erre megy rá az üvegszál műgyanta, mivel ez egy üvegszál hajó lesz. Néha van segítségem, de alapvetően egyedül dolgozom, reggel nyolc órától éjjel fél egyig. A fotón az is látszik, hogy egyes részei le vannak zsákolva a hajónak, erre azért van szükség, mert a különböző részek közötti kötésanyagok különböző hőmérsékleten kötnek meg. Például az Epoxi műanyaggyantának ötven fok kell, ezért a hajótest tele van hősugárzóval, így, a hajó melletti kis helyiségben, ahol alszom, hat fok van, mert fontosabb, hogy a hajótestben meleg legyen, én pedig kibírom a hideget. Az pedig egyáltalán nem baj, ha megedződöm, hiszen a három és fél éves hajóúton lesz olyan trópusi vidék, ahol nagyon meleg lesz és lesz, ahol bizony hűvösebb lesz az időjárás" – mesélte Márk.

A Life.hu-n folyamatosan olvashatsz arról, hogy halad Márk a hajó építésével és mikor indul a földkörüli útra.