Vádat emeltek a Magyar Állami Operaház volt vezetői ellen hűtlen kezelés miatt, mert a vád szerint 2008 októbere és decembere között közel 10 millióval károsíthatták meg az Operaházat. Ha bebizonyosodik a bűnösségük, akár 5 év börtönt is kaphatnak.

A Magyar Állami Operaház két egykori vezető beosztású munkatársát azzal vádolják, hogy 2008-ban összesen csaknem 10 millió forint vagyoni hátrányt okoztak az Operaháznak. Harmadik társuk egy, az Operaházhoz köthető alapítvány képviselője volt.

Az Operaház volt vezetőit vádolják a hűtlen kezelésselForrás: Magyar Állami Operaház

A vádirat szerint a két vezető és az alapítvány között 11 esetben jött létre indokolatlanul megbízási szerződés, ezáltal

pedig az alapítvány jogosulatlanul jutott pénzhez.

A megállapodás szerint az alapítvány rendezvények szervezését, kivitelezését és az ezekhez szükséges személyzetet biztosította. 

Ám az alapítvány a vállalt feladatokat nem saját maga végezte el, – mint kiderült ehhez megfelelő háttere sem volt –, hanem azokat egy előre meghatározott vállalkozóval végeztette el, mégpedig a megbízási díjhoz képest jóval alacsonyabb pénzért, így az alapítvány a megbízási, illetve vállalkozási díjak különbözetét zsebre tehette - közölte az ügyészség. Ha bebizonyosodik a bűnösségük, akár 5 év börtönt is kaphatnak.