A Médiatanács eljárást indított a Morning Show ellen

eljárás Morning Show NMHH Médiatanács Sebestyén Balázs
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Médiatanács hatósági eljárást indít a Class FM Morning Show-jának két adása miatt, többek között azért, mert a kifogásolt műsorokban csak úgy repkedtek az obszcén kifejezések és a szexuális témák.

Az NMHH a december 30-i és január 4-i adások miatt indított a hatósági eljárást, ugyanis a 16 éven aluliaknak nem ajánlott korhatár-besorolás helyett,

12 éven aluliaknak nem ajánlott kategória szerint tette közzé a műsort a Class FM.

"A kifogásolható műsorrészek nem a korosztály számára feldolgozható módon használt humorral, kifigurázva és elfogadható konfliktusmegoldásként ábrázolták az erőszakot, valamint a felvetett szexuális témákat érzelemmentesen, erős obszcén kifejezésekkel ábrázolták" - írták az indoklásban.

A Morning show műsorvezetői Forrás: Class FM

A médiatörvény szerint a hatósági eljárásra, ezen belül a tényállás tisztázására, illetve a jogi következmények meghatározására 40 nap áll rendelkezésre, de indokolt esetben 30 nappal meghosszabbítható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.