Nyolc erőskezű, több nyelven beszélő államtitkár közül szavazták meg a Life.hu olvasói a legcsinosabbakat. Íme, az összesített lista az első három helyezettről.

A listánkon szereplő államtitkárok közül Magyar Levente léphetett a dobogó első fokára 33 százalékos szavazati aránnyal, ami azt jelenti, hogy ma Magyarországon ő a legsármosabb államtitkár. A képzeletbeli dobogó második fokára Csepreghy Nándor lépett 21 százalékos szavazati aránnyal. Harmadik helyezettünk Czepek Gábor lett 13 százalékos szavazati aránnyal. 

Sármos államtitkárok: Csepreghy Nándor, Czepek Gábor, Magyar LeventeForrás: Life.hu

1. Magyar Levente, gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkár

Forrás: MTI, Thinkstock

„Megtisztelő, de annak jobban örülnék, ha a szakmai teljesítmények egy szélesebb körű összemérésében is megállnám a helyemet" – reagált az elért első hellyel kapcsolatban Magyar Levente, aki képzeletbeli dobogónk legfelső fokára léphetett a legcsinosabb magyar államtitkárként. A négy nyelven – angolul, franciául, spanyolul és németül – beszélő, 29 éves politikus a Külgazdasági és Külügyminisztériumnál 2014 októbere óta tölti be tisztségét – ehhez vagyonnyilatkozata alapján többek közt céges autót, mobiltelefont és iPAd-et is kap. Egy gyermeke van.

 

2. Csepreghy Nándor parlamenti államtitkár, miniszterhelyettes

Forrás: MTI, Thinkstock

A második helyet „csibészes" mosolyával és határozott modorával a kolozsvári születésű Csepreghy Nándor szerezte meg. A kétgyermekes, 33 éves parlamenti államtitkár 2015 októbere óta tölti be tisztségét, diplomáját a szegedi bölcsészkaron szerezte, későbbi corvinusos tanulmányait azonban nem fejezte be. Csepreghy Nándor egyébként rajong a prémiumautókért, vagyonnyilatkozata alapján van egy 159-es Alfa Romeója, munkája ellátásához pedig egy Skoda Superb típusú céges autót használ.

 

3. Czepek Gábor közigazgatási államtitkár

Forrás: MTI, Thinkstock

Kisfiúsan oldalra fésült hajával sokakat meggyőzött a 35 éves Czepek Gábor, aki a dobogó harmadik fokára küzdötte fel magát. A jogászdiplomával rendelkező közigazgatási államtitkár – aki az angol és a német nyelv mellett latinul is beszél – egy gyermek büszke édesapja, egy korábbi interjúban pedig azt is elárulta, hogy hitbéli és konzervatív értékrendbeli gyökereit a győri bencés gimnáziumból hozta magával.

Csepreghy Nándort és Czepek Gábort is kerestük, kíváncsiak lettünk volna, mit gondolnak arról, hogy a legcsinosabb magyar államtitkárok képzeletbeli dobogójára léphettek, de cikkünk megjelenéséig nem reagáltak.