Kína és Japán között kitört a kondomháború

Forrás: Thinkstock -
Kína kondom óvszer
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ki tartja a csúcsot a világ legvékonyabb kondomjával? Egy kínai óvszergyártó magára mutogat, konkurensük, egy japán cég szintén. Ezután pedig egymásra is mutogattak, csak már a bíróságon. Végül megszületett a döntés, és a 42 forintos pénzbírság is.

Még csak azt sem mondhatjuk, hogy valaki csúnyán megfizetett a valótlannak bizonyult "A világ legvékonyabb óvszere" állítás miatt, ugyanis mikor pereskedésre került sor a japán Okamoto és a kínai Guangzhou Daming Lianhe nevezetű kondomgyártó cég között,

a bíróság végül 1 jüant, azaz 42 forintot állapított meg pénzbírságként.

Okamoto vs. Guangzhou

A történet ott kezdődött, hogy 2012-ben az Okamoto vállalat egyik óvszere Guinness-rekordot döntött, és a "Világ legvékonyabb kondoma" elismeréssel gazdagodott a 0.038 mm-es "vastagsával".

Mit csinál ilyenkor egy jó marketinges csapat?!

Naná, hogy minden adandó alkalmat kihasználnak, hogy ezt a fogyasztók is megtudják, így ezt fel is tüntették a csomagoláson.

A kép illusztráció Forrás: Thinkstock

Csakhogy egy évvel később 2 miliméterrel megelőzte őket az egyik konkurens, azaz a kínai Daming Lianhe. Azonban ez sem állította meg a japánokat abban, hogy

továbbra is csúcstartóknak nevezzék termékeiket.

Végül a Daming Lianhe bíróság elé vitte az ügyet, az ítélet szerint pedig az Okamoto félrevezette a vásárlókat, így meg kell vállniuk a szlogenüktől, és igen, ki kell fizetniük a 42 forintos bírságot is - számolt be Shanghaiist.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.