Vilmos herceg egyik kollégája a napokban elárulta, hogy Anglia jövőbeli királya mindössze havi 80 órát dolgozik. Kritizálói keveslik, munkatársai azonban a védelmére keltek.

Vilmos herceg tavaly júliusban kezdett dolgozni az East Anglian Air Ambulence mentőpilótájaként. Már az elején tiszta volt, hogy a trónörökös királyi teendői miatt nem tud annyi műszakot bevállalni, mint a többi kollégája.

Forrás: AFP/Ben Stansall

Nemrég egy munkatársa elárulta, hogy mindössze havi 80 órában, vagyis nagyjából a teljes munkaidő kétharmadában dolgozik. Ahogyan az ilyenkor lenni szokott, kritikusai azonnal támadásba lendültek, és munkakerülő hercegnek titulálták, aki csak vonakodva végzi el munkáját.

Vilmos herceg közeli forrásai szerint azonban Katalin hercegné férjének a királyi feladataira és karitatív tevékenységeire is ügyelnie kell, és különben is: Vilmos herceg teljes fizetése egy jótékonysági szervezet számlájára megy minden hónapban. Ő a modern dolgozó férfi és apa egy személyben - mondta el a Daily Mailnek a herceg egyik közeli ismerőse.