Nemzetközi sztárvendég A Dal 2016 döntőjének egyik extra fellépője

A Dal 2016 fellépő Csemer Bogi Boggie Eurovíziós Dalfesztivál Alexander Rybak Fairytale vendég sztár
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Dal 2016 döntőjének egyik extra fellépője Alexander Rybak Fairytale (Tündérmese) című dalával hódította meg Európa szívét.

A belarusz származású norvég énekes, zeneszerző és hegedűművész, lesz A Dal 2016 döntőjének egyik extra fellépője. A döntő másik extra produkciójának előadója pedig A Dal tavalyi győztese, Csemer Boglárka.

A Dal 2016 történetében először lép nemzetközi sztárvendég a színpadra: a minszki születésű norvég Alexander Rybak amellett, hogy sikeres dalszerző, énekes és hegedűvirtuóz, a 2009-es Eurovíziós Dalfesztivál győztes előadója is. A Dal 2016 döntőjében a 2009-es nyertes dalát, a Fairytale-t adja elő.

Forrás: MTI/Ulrich Perrey

Alexander Rybak zene iránti vonzalma már ötéves korában látszódott, így zenetanár szülei zongorázni és hegedülni tanították fiúkat, aki aztán a hegedű mellett tette le a voksát. Rengeteget utazott és számos helyen lépett fel. Egy ilyen utazás során írta meg a Fairytale című számát, amellyel 2009-ben megnyerte az 54. Eurovíziós Dalfesztivált Moszkvában. A rákövetkező évben két országban is elnyerte a legmagasabb zenei kitüntetést: Norvégiában a Spellemann of the year (Artist of the Year) 2009, Moszkvában a The Best Newcomer of 2009 elnevezésű díjakkal jutalmazták művészetét. 2013-ban Fehéroroszországban Az év emberévé választották.

A Dal 2016 döntőjének másik extra produkcióját pedig A Dal 2015 győztese, Csemer Boglárka adja elő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.