A filmvilágban mindenki erre a díjra vágyik, egyesek viszont olyannyira nem értékelik, hogy elhagyják az Oscar-díjat. Következzenek azok a sztárok, akiknek fogalmuk sincs arról, hogy hol is van az a szobrocska.

Kezdjük is a sort Angelina Jolie-val, aki 2000-ben vette át a legjobb mellékszereplőnőnek járó trófeát az Észvesztő című filmben nyújtott alakításáért. Sajnos azóta is azt állítja, a díjátadó óta nem tudja, hol van, pedig nem kapott másikat azóta.

Forrás: AFP

„Amikor megnyertem, akkor láttam utoljára. Nem őrizgetek díjakat, mert szerintem nem jó mindig magunk körül tartani őket” – mondta a színésznő, aki a gálán az Oscart édesanyjára, a 2007-ben elhunyt Marcheline Bertrandre bízta.

Jennifer Lawrence

Jennifer Lawrence a A napos oldal főszerepéért 2013-ban vált egy Oscar-szobrocska büszke tulajdonosává, ám története egészen hasonló Jolie-éhoz. A színésznő szintén édesanyjának adta, hogy vigye haza a család Kentucky-beli otthonába, de azóta nem tudja hol van.

Itt még megvan a szobrocskaForrás: AFP/2013 Getty Images/Jason Merritt

Marlon Brando

A néhai színészlegenda igazán hálátlannak bizonyult, hiszen pályája során két Oscart is kapott, és mindkettőt elhagyta. „Nem tudom, mi lett az Oscarral, amit a "Rakparton"-ért kaptam. Valahol elkallódhatott az idők során" – írta a sztár önéletrajzában.

Marlon BrandoForrás: AFP

Madd Damon

Matt Damon 1998-ban barátjával, Ben Affleckkel közösen a Good Will Hunting-ért vehette át az arany szobrocskával. A trófeával azonban ő is elég hanyagul bánt. 

Matt DamonForrás: AFP/Niklas Halle'n

„Azt tudom, hogy a New York-i lakásomban volt. De sajnos egyszer elromlott a locsolónk, amikor házon kívül voltunk a feleségemmel, és az egész helyet elöntötte a víz. Ekkor láttam utoljára” – mesélte a sztár.

Colin Firth

"A király beszédé"-ért 2011-ben a legjobb főszereplő díjával kitüntetett Colin Firth a mosdóban hagyta az Oscarját. A kissé már bekoktélozott színésszel az egyik afterpartin történt a szóban forgó incidens, szerencséjére azonban egy takarító megtalálta a becses trófeát, és úgy vélte, nem a diszkréten a vécés néninek juttatott borravalóról lehet szó, így visszaszolgáltatta a mit sem sejtő színésznek jogos tulajdonát. Firth egyébként nem az egyetlen szórakozott sztár a filmvilágban: Meryl Streep és Audrey Hepburn annak idején ugyanígy jártak - írja a TVGO.

Upsz! Colin Firth a mosdóban hagyta az OscarjátForrás: AFP/Cindy Ord