Decemberben bombaként robbant a hír, hogy a műsorvezetőt három sikeres év után, éppen egy Ridikül adás felvétele közben rúgták ki a köztévéből. Jakupcsek Gabriella azóta sem kapott válaszokat a miértekre vonatkozóan.

Jakupcsek Gabriella még decemberben, a menesztése utáni napon a következőket nyilatkozta a Life.hu-nak: "Abszurd, filmbe illő jelenet volt. Két felvétel között felrendeltek, azt hittük, jutalmat kapunk, hiszen a Ridikül az 500. adáshoz érkezett. Mikor felértem, aki felrendelt, ott sem volt. Két idegen ember szóban tájékoztatott a jogaimról, és elém tolták a papírt. Azóta próbálom megérteni, mi történt, és tartom a lelket a kollegáimban". A műsorvezető azóta feldolgozta a történteket és a Blikknek mesélt érzéseiről. 

Forrás: Facebook/Jakupcsek, mert érdekel

„Elérzékenyülős ember vagyok, abban a pillanatban viszont nem tudtam elérzékenyülni. Egy könny-csepp sem csordult ki a szememen sem akkor, sem azóta. Másfajta szomorúság vagy keserűség volt. Inkább olyan, mint amikor nagyon mellbe vágnak. Ennek persze nagy előnye, hogy ilyen helyzetben tudok gondolkozni. Olyan volt, mintha kijózanítottak volna, és a helyére került volna az agyam" – mesélte Gabi, aki arról is vallott, hogy válaszokat azóta sem kapott, hogy miért kellett neki és stábjának távoznia. Ajánlatokkal pedig megkeresik, de a sajtóban olvasható találgatások egyike sem valós.

Jakupcsek Gabriella: "Időt kérek, hogy átgondoljam, mi is az én dolgom"
Jakupcsek Gabriella Dr. Ősapay György felkérésére vett részt a férfiak meddőségével kapcsolatos kerekasztal beszélgetésen. Az eseményen a Ridikül és a Magyarország, szeretlek! című műsorok egykori háziasszonyát a Life.hu riportere is kifaggatta