Egy pingvin minden évben 8 ezer kilométert úszik, hogy láthassa megmentőjét

Forrás: Globo TV -
Brazília úszás pingvin
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Brazliában illegálisnak számít a vadállatok tartása, de ez az egyik pingvint egy cseppet sem érdekli. Dindim ugyanis minden évben 8000 kilométert úszik, hogy pár napig legjobb barátjával lehessen, egy 71 éves halásszal.

Az életre szóló barátság története 2011-ben kezdődött, amikor egy 71 éves halász, Joao Pereira de Souza rátalált az olajban ázó pingvinre, a Rio de Janeirotól nem messze lévő sziget partján.

Forrás: Globo TV

Souza rögtön felkapta az állatot, és meggyógyította, annak ellenére is, hogy szerinte már egy cseppnyi életösztön sem maradt a pingvinben.

"11 hónapig velem élt, és amikor új tollakat növesztett, elhagyott" - mondta Souza.

Később azonban óriási meglepetés érte, amikor Dindim egy évvel később visszatért hozzá, ez pedig az évek alatt hagyománnyá vált.

"Saját gyermekemként tekintek erre a pingvinre, és hiszek abban, hogy ő is szeret engem. Rajtam kívül senki sem érhet hozzá, ha valaki mégis megpróbálja, akkor azonnal csípni kezd. De nekem megengedi, és azt is hogy lefürdessem, és szardíniával etessem" - nyilatkozta a férfi a Globo TV-nek.

Egy biológus, Krajewski a történet láttán nem hitte el, hogy ez tényleg igaz lehet.

"Soha nem láttam még hasonlót sem. Úgy gondolom, hogy a pingvin azt hiszi, hogy Joao talán egy pingvin, és a családjának a tagja."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.