Egy francia teniszező, Kristina Mladenovic szerint a Touron szereplő játékosok közül nagyon sokan csalónak tartják Maria Sarapovát, aki nemrég a meldonium használatával bukott le az AusOpenen. Kristina szerint egyébként sem kedvelték sokan az orosz játékost.

"A többi játékos mind azt mondja, Sarapova egy csaló. Szörnyű, ami történt, de legalább látjuk, hogy dolgozik az Antidopping Csoport, és nem lehet a szabályokkal játszadozni. Sarapova pont ezt tette 10 éven keresztül, miközben én egy aspirint is félve veszek be." - nyilatkozta Mladenovic a Le Parisiennek.

Marija SarapovaForrás: AFP/Andrei Golovanov

Mladenovic azt is hozzátette, hogy tiszteli, amit Sarapova elért a pályafutása során, de ez nem menti fel az alól, hogy vétett a szabályok ellen.

"Nincs, és nem is lehet mentsége. Számomra nem kérdés, hogy bűnös" - mondta Mladenovic, aki szerint a Touron belül nem kedvelték túl sokan az orosz teniszezőnőt.
"Legyünk őszinték, nem sokan kedvelték. Se kedves, se udvarias nem volt soha" - mondta a francia teniszező.

Sarapova szemmel láthatóan megrendült a történtek miattForrás: AFP

Megelőzésre szedte

Sarapova azzal védekezett, hogy 2000-es évek közepén gyakran betegeskedett, magnéziumhiányt állapítottak meg és cukorbetegségre utaló jeleket találtak nála. A családjában előfordult cukorbetegség, ezért kezdett gyógyszereket szedni, és az egyik hatóanyaga a melodinum, ami 

december 22-től már tiltott szernek számít.

Bár Sarapova megkapta a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség legújabb változásokat tartalmazó levelét, mégsem nézte át a listát.
Úgy tudni, a nemzetközi szövetség várhatóan március 12-től függeszti majd fel Sarapova versenyjogát.