Lakásában találtak rá holtan a több nemzetközi fesztiváldíjat is nyert rendezőre kollégái, akik nem tudtak arról, hogy a filmesnek bármilyen betegsége lett volna.

A rendező feltehetően rosszul lett, és rázuhant a lakásában lévő üvegasztalra, ami összetört alatta. A körülmények miatt vizsgálatot indított a rendőrség, végül kizárták az önkezűséget - írja a Blikk

Forrás: MTI/-

A kollégái nem tudtak arról, hogy Kamondi bármilyen betegségben szenvedne. Szerintük kifejezetten boldog volt a rendező, hiszen befejezte új, Halj már meg! című filmjét. Előző éjszaka a Toldi moziban vett részt egy filmes bemutatón, ahol Ferenczy Gábor producer beszélt is vele. A lap szerint nem kizárt, hogy még aznap éjjel rosszul lett. Munkatársai azért indultak el a lakására, mert másnap nem jelent meg egy megbeszélésen.

“Semmi nem látszódott rajta, jókedve volt, együtt boroztunk előző este a moziban. Boldog volt, hogy a sok nehéz­ség ellenére is sikerült befejeznie a filmjét, amelynek már az utómunkálatain is túl vannak, csak egy-két részlet hiányzik” - mondta a lapnak Ferenczy Gábor. 

Fotó: Pályi Zsófia

Koltai Lajost is megrázta a filmes halála, azt mondta, régen látta ennyire elégedettnek Kamondit.

Az asszisztense hívott fel, nagyon szomorú vagyok” - árulta el a filmes, aki hozzátette, a kollégáit rettenetes látvány fogadta a rendező lakásába lépve. “Miután a kollégái nem tudták elérni, elmentek hozzá, és rettenetes látvány fogadta őket. Rázuhant az üvegasztalra, azaz olyan rosszullét jöhetett rá, ami ellen védekezni sem tudott. Pedig ilyen boldognak, elégedettnek rég láttam, ami nem csoda, a film nagyszerű lett. Sajnos már nélküle visszük külföldi fesztiválokra. Nagy tervei voltak, és a legszörnyűbb, hogy csak a nehéz­ségekben volt része, a munkája gyümölcsét már nem élvezheti, pedig nagyon vágyott rá” - mondta Koltai Lajos.